Konut kredisi alacaklara kötü haber. Özel bankalar faiz yükseltti

Konut kredisi alacaklara kötü haber. Özel bankalar faiz yükseltti
Merkez Bankası'nın son iki ayda 300 baz puanlık faiz indirimi konut kredisi faiz oranlarına yansımadı. Kamu bankalarının oranları 1.29’a çekmesine rağmen özel bankaların tam tersi konut kredisi faiz oranlarını hızla yukarı çektiği görülüyor.

Paramedya''nın haberine göre, Kamu bankalarının dışında en düşük krediyi halen İş Bankası veriyor. İş Bankası 60 ay vadedeki konut kredisi için  aylık 1.38 faiz alıyor. Bu faiz yıllık yüzde 16.65’e geliyor.  Yine bir başka düşük oran veren banka ise Akbank. Bu bankanın 60 ay vade için aldığı aylık faiz 1.39. Yapı Kredi Bankası geçen ay 1.39 olan aylık konut kredisi faiz oranını bir süre önce 1.42’ye çekmişti. Ancak bankanın geçen haftadan itibaren bu oranı 1.44’e çektiği görülüyor. Yapı Kredi Bankası’ndan konut kredisi kullanan vatandaşa maliyet yıllık yüzde 17.28 olacak.

Garanti Bankası ise oranını yüksek tutan bankalar arasında yer alıyor. Garanti BBVA aylık konut kredisi için 1.52 faiz alırken, TEB, 1.61, İNG 1,62 ve NQB Finans 1.64 faiz alıyor. Çin bankası İCBC ise aylık 1.89 ile en yüksek konut kredisi isteyen banka olarak dikkat çekiyor. Bu bankadan konut kredisi kullanacaklar yıllık yüzde 22.68 faiz ödemeleri gerekiyor.

İlgili Haberler