Konya’da AKP ilçe örgütünden genel merkeze tepki

Konya’da AKP ilçe örgütünden genel merkeze tepki
Konya’nın Seydişehir ilçesinde AKP teşkilatından genel merkeze tepki geldi. İlçe örgütü, başkan adaylığı için görevinden bir süre önce istifa eden AKP Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer'in aday gösterilmeyeceği söylentileri üzerine ayaklandı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde AKP ilçe örgütü, belediye başkan adaylığı için görevinden bir süre önce istifa eden AKP Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer'in aday gösterilmeyeceği söylentileri üzerine ayaklandı.

Sözcü'den Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre, süreç AKP Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer'in belediye başkan adaylığı için istifa etmesiyle başladı.

İlçe başkanlarının belediye başkan adayı olarak gösterileceğini düşünen partililer, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da yapacağı miting öncesi adayların belirlendiğini ve istifa eden ilçe başkanının aday gösterilmediğini duyunca ayaklandı.

İstifa eden başkanın yerine vekaleten atanan İlçe Başkanı Sadettin Kuyucak, partililerle sokakta toplanarak yaptığı açıklamada, "Genel Merkezimiz tarafından yapılan temayül yoklamalarına rağmen teşkilatların ve Seydişehir halkının talepleri dikkate alınmaksızın Genel Merkezimiz tarafından Seydişehir Belediye Başkan Adayının belirlendiği iddiası kabul edilir bir durum değildir. Bu durum teşkilatları yok sayarak ‘ben yaptım oldu' mantığından başka bir şey değildir" dedi.

İlgili Haberler