Koray Aydın'dan Süleyman Soylu'ya tepki

Koray Aydın'dan Süleyman Soylu'ya tepki
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, katıldığı canlı yayında İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alan sözlerini eleştirerek, "Çok ciddiye almamak lazım. Bırakalım konuşsun" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, KRT TV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘pejmürde’ açıklamasını eleştiren Koray Aydın, "İçişleri Bakanımız ne dediğini bilmiyor. Görevinden aldığı özgüvenle herkesi tehdit ediyor. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bu kadar kötü kullanıldığı bir dönemi siyasi hayatım boyunca yaşamadım. 5. Dönem milletvekiliyim uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Seçim sırasında bizi de tehdit etti aynı İçişleri Bakanı. Liderimizi bile hedef alan konuşmaları oldu. Çok ciddiye almamak lazım. Bırakalım konuşsun" ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen hutbede Diyanet’in Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamasına ilişkin tartışmalara da değinen Koray Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyanet bunu bilerek yapıyor. Diyanet’e göre bu milletin adı yok Türk milleti değil. Bu dili sistematik olarak yaygınlaştırma çalışmalarını görüyoruz.

Komik olan hükümet sözcüsü olan kişinin basının önünde ‘Diyanet İşleri Başkanı’nın eski bir konuşmasında Atatürk’ü anmıştı’ demesi Türkiye idaresinin ne hale geldiğinin anlaşılması bakımından ibretlik bir olaydır.

Senin bürokratını savunmana gerek yok. Seçim ortağın bile o ismin istifa etmesi gerektiğini dile getiriyor. Şu anda yapması gereken aslında istifa etmektir."