Can Ataklı sızan bilgileri açıkladı. Saray'ın masasında hangi yasak var

Can Ataklı sızan bilgileri açıkladı. Saray'ın masasında hangi yasak var
Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında sosyal medya platformlarına yasak gelebileceğini ve tehlikenin büyük olduğunu aktardı.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, sosyal medya platformlarına yasak gelebileceğini ifade etti. Sosyal medyanın durumunun çok kötüleşebileceğini anlatan Ataklı, YouTube, Twitter, Instagram ve Faceook’a çok ağır kısıtlamaların getirilebileceğini yazdı.

Ataklı yazısında, “Çünkü Erdoğan bu konuda giderek sertleşiyor. Zamanında çok kullandığı sosyal medyanın şimdi kendisine zarar verdiğini düşünüyor.” diye belirtti.

"SOSYAL MEDYAYI SALDIRI AŞANI OLARAK KULLANIYORLAR"

Normal medyanın muhalefeti önemli ölçüde yasakladığını yazan Ataklı, Gazete ve televizyonların yüzde 95’ini kendine bağladığını da vurguladı. Buna rağmen şikayetçi olduğunu aktaran Ataklı, “Halk da yüzde 95’e değil, yüzde 5’e inanıyor.” dedi.

Ataklı yazısında “İktidar sosyal medyayı bir saldırı alanı olarak kullansa da buradaki muhalefetle öyle kolay baş edemiyor.” ifadelerini kullandı.

İşte bunu tehlike olarak algılayan Erdoğan, konuyu ulusal güvenlik sorunu gibi görüyor.” diyen Ataklı, Erdoğan’ın bu konuda defalarca görüş bildirdiğini ama en son Stratejik İletişim Zirvesi’ne gönderdiği video ile sosyal medyanın nasıl bir tehlike altında olduğunu gösterdiğini yazdı.

"TEHLİKE ÇOK BÜYÜK"

Ataklı yazısında Erdoğan’ın şu sözlerine değindi: “Sosyal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla birlikte, yalanın, üretilmiş haberlerin, dezenformasyonun hızla yayıldığını görüyoruz” diyor.

“Sosyal medyayı demokrasi için ana tehdit” olarak tanımlayan Erdoğan, “Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır. Yasal zeminde hukuki düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Kendini layüsel gören küresel şebekeler rağmen temiz iletişim anlayışıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerçeklerin üstünün yalanlarla örtülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Halen hazırlıkları süren Stratejik İletişim Politika Belgesi ile bu çabalarımızı bir üst seviyeye taşıyacağız.”

Baskın seçimin gündem olduğunu belirten Ataklı, “Erdoğan bu seçimi muhalefeti tamamen susturmadan ve medyayı sadece kendisini destekler hale getirmeden kazanamayacağını çok iyi biliyor. Tehlike çok büyük yani.” diye yazdı.