Korona alarmı! İddialar vahim

Korona alarmı! İddialar vahim
Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşların hastanelerde çektiği fotoğraflar korona virüsün korkunç boyutlara ulaştığını gösterdi. Şanlıurfa’da, enfekte olan  sağlık çalışanlarının sayısının çok yükseldiği de iddialar arasında yer aldı.

Şanlıurfa’da hastaneler alarm vermeye başladı.

Valilik açıklamasına göre 390 hanede karantina uygulanan ilde, korona virüs şüphelisi hastalar ile testi pozitif çıkan hastaların aynı yerde yatırıldığı, bunun da bulaşıcılık oranını hızlandırdığı ileri sürüldü. 

Sözcü'nün haberine göre, ulaşılan görüntüler, devlet hastanelerinin yanı sıra özel hastanelerde de tablonun ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koydu.

SAĞLIKÇILARIN ORANI YÜKSEK İDDİASI 

Şanlıurfa'nın en büyük hastanesi durumundaki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlıkçıların vakalara yetişemediğini öne süren bir sağlık çalışanı, “Hastanede çok ciddi yıpranmışlık söz konusu. Korona ile enfekte olan sağlıkçı sayısı çok yüksek. Hastaneye eylül ayında Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile  takviye atama bekleniyor.” şeklinde iddialara yer verildi.

 EVLER KARANTİNAYA DÖNÜŞTÜ  

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada,  “Şanlıurfa'da sağlık kuruluşları tarafından evlerinde karantinaya yönlendirilen vatandaşlar, denetim ekipleri tarafından kontrol edilmeye devam ediyor. Polis, jandarma ve sağlık personelinden oluşan ekipler, son 24 saatte korona virüs tedbirleri kapsamında karantina kararı uygulanan 390 haneyi ziyaret ederek, hastaların izolasyon kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti” ifadeleri kullanıldı.