Korona erkekleri en can alıcı yerinden vuruyor! Prof. Dr. Abdullah Gerik açıkladı

Korona erkekleri en can alıcı yerinden vuruyor! Prof. Dr. Abdullah Gerik açıkladı
Malezya, İtalya, Amerika ve Çin'de ayrı ayrı yapılan çalışmalar ve yazılan makaleleri takip eden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Gerik, korona virüs hastalığına yakalanan erkeklerin sperm sayısında düşüş ve kısırlık yaşandığının tespit edildiğini söyledi. Gerik, yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde bozulmalar olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Diyarbakır'da özel bir hastanede görevli Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gerik, koronavirüsün testislere verdiği zararıyla ilgili olarak dünyaca ünlü dergiler ve makaleler üzerinde araştırma yaptı. Malezya, İtalya, Amerika ve Çin'de ayrı ayrı yapılan çalışmaları inceleyen Gerik, korona virüs hastalarında sperm düşüklüğü ve kısırlığın tespit edildiğini söyledi. 

Gerik, korona virüsten ölen 12 kişinin testislerinin alındığını ve yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde bozulmaların olduğunu anlatti. Gerik, "Yaptığım birkaç yayın taramasında gördüğüm çok ilginç çalışmalar oldu. Mayıs ve haziran ayı içerisinde 4-5 tane yayınlanmış çok ciddi yayınlar var. Malezya'da yapılan bir çalışmada korona virüs hastalığının sperm kalitesini nasıl bozduğuyla ilgili, hastalığın iki yolla kısırlığa sebep olduğundan bahsediliyor" dedi.

"Sonrasında DNA fragmantasyonu oluştuğuyla ilgili yayınlar var" diyen Gedik, "Çok ciddi çalışmalar bunlar ve erkeklerde sperm kalitesinin bozulduğu DNA fragmantasyonuna bağlı olarak hastalarda kısırlık gelişebildiği belirtiliyor. Çin'de ve Amerika'daki iki merkez tarafından yapılmış bir çalışmada ise hastalık benzer şekilde etki ediyor. Korona virüsten ölen 12 kişinin testisleri alınmış ve incelenmiş. Yapılan patolojik çalışma sonucunda bu testislerde çok ciddi anlamda bozulmalar olduğunu ve smileför dediğimiz spermleri taşıyan kanallarda çamurlaşmalar, tıkanmalar olduğu, hücrelerde şişmeler ve hücre bozulması dediğimiz stoplazma kitlesinde bir azalma olduğundan bahsediliyor" diye konuştu.

Gedik "Dolayısıyla bunların hepsi kısırlığa sebep olacak faktörler. Ama bu konuda, yaşayanlar üzerinde bir çalışma var mı Açıkçası ben göremedim. Ölmüş insanlar üzerinden bu çalışmalarda sonuçlar gerçekten çok ciddi hasar oluşturduğunu gösteriyor bize. Araştırılması gereken konulardır. Açıkçası bana bu şikayetle başvuran olmadı. Ama böyle bir risk her zaman vardır" dedi.

koronavirus-hastalarinda-sperm-dusuklugu-ve-kisirlik-tespit-edildi-6123-dhaphoto2.jpgkoronavirus-hastalarinda-sperm-dusuklugu-ve-kisirlik-tespit-edildi-6123-dhaphoto3.jpgkoronavirus-hastalarinda-sperm-dusuklugu-ve-kisirlik-tespit-edildi-6123-dhaphoto1.jpgkoronavirus-hastalarinda-sperm-dusuklugu-ve-kisirlik-tespit-edildi-6123-dhaphoto4.jpg

 

İlgili Haberler