Korona iksirini icat eden büyücü koronadan öldü

Korona iksirini icat eden büyücü koronadan öldü
Sri Lanka'da insanları Covid virüsünden koruyan bir iksir icat ettiğini iddia eden Eliyantha White (48) isimli Hindu büyücü, aynı virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Başbakanı da muayene itmişti

BBC Türkçe''nin haberine göre, Sri Lanka''da ünül sporculardan, siyasetçilere pek çok insanı tedavi ettiğini iddia eden Eliyantha White isimli Hindu büyücü, korona virüs iksirini rüyasında gördüğünü söylemişti. Eliyantha White, bu karışımı nehirlere dökmenin Sri Lanka ve komşu ülke Hindistan''da pandemiyi bitirebileceğini öne sürüyordu. Koronaya yakalanan Eliyantha White (48) isimli Hindu büyücü, geçtiğimiz haftalarda Covid''e yakalanarak hastaneye kaldırılmış, doktorların tedavisine rağmen kurtarılamamıştı.

ESKİ SAĞLIK BAKANI İKSİRİ ÖVMÜŞTÜ 

Pandemiye çare olacağını iddia ettiği "iksiri", Sri Lanka''nın eski sağlık bakanı Pavithra Wanniarachchi övmüştü. Pavithra Wanniarachchi, daha sonra Covid nedeniyle iki hafta yoğun bakımda yatmıştı.

White, asıl olarak Hindistan''da birçok kriket yıldızını tedavi ettikten sonra ün kazandı. Sağlık uzmanları ise tedavi yöntemlerini kuşkulu buluyordu. Ünlü Hindu büyücü için bir başsağlığı mesajı paylaşan Rajapaksa, "Bıraktığı miras ömürler boyu yaşayacak; o, çeşitli rahatsızlıklara dokundu ve onları tedavi etti" dedi.

Sri Lanka''da Delta varyantının giderek yayılması nedeniyle geçtiğimiz ay sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmişti. Yetkililere göre ülkede 500 binden fazla kişi Covid''e yakalandı, 12 bin kişi de yaşamını yitirdi.

Ancak sağlık uzmanları, virüse bağlı ölümlerin bundan iki kat daha fazla olabileceğini söylüyor.

2010''da kriket efsanesi Sachin Tendulkar dizindeki rahatsızlığı tedavi ettiğini öne sürerek, yaptığı açıklamada White''a teşekkür etmişti. White, Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa''yı da muayene etmişti.