Kahraman ilan edilen sağlıkçılara bir bardak çayı çok gördüler. Sağlıkçılara bir eziyet daha

Kahraman ilan edilen sağlıkçılara bir bardak çayı çok gördüler. Sağlıkçılara bir eziyet daha
İstanbul’da kamuya bağlı birçok hastanede kantinler 6 aydır kapalı. Korona ile mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları, bir bardak çayı bulamaz durumda. Yaşanan sıkıntının perde arkasında ise, siyasi sebepler bulunuyor.

Sağlıkçılara şimdi de kantin eziyeti

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ - Özel Haber

İstanbul’daki kamuya bağlı birçok hastanede kantin krizi yaşanıyor. Hastanelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELTUR tarafından işletilen kantinleri 6 aydır kapalı. Yaşanan bu durumun sebebi ise, İBB’nin seçimlerde muhalefete geçmesinden dolayı Sağlık Bakanlığı’nın BELTUR ile yeni sözleşme imzalamamasından kaynaklanıyor.

İstanbul’da kantinleri halen BELTUR tarafından işletilen kamuya bağlı diğer hastaneler de sözleşmeleri sona erdiğinde aynı durumla karşı karşıya kalacak.

Kantinlerin aylardır kapalı olması nedeniyle hem hastaneye gelen vatandaşlar hem de sağlık çalışanları isyan noktasında.

Kantinlerin kapalı olduğu hastanelerdeki sağlık çalışanları YENİÇAĞ’a yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; “Salgın sürecinde en ön safta savaşıyoruz. 2 senedir kendi hayatımızdan fedakarlıklarda bulunduk. Canımız pahasına verdiğimiz mücadele herkes tarafından takdir ediliyor. Ama biz sağlık çalışanları olarak bize reva görülen bu uygulamayı takdir etmiyoruz.”

Bir diğer sağlık çalışanı ise; “Zaten başımızı kaşıyacak vaktimiz yok. Nadiren vakit bulduğumuzda bir tost yeme imkanımız bile yok. Vatandaşlar da çok mağdur. Seyyar satıcılar geliyor. Ne idüğü belirsiz ürünleri onlardan almak zorunda kalabiliyoruz” şeklinde konuştu.

KANTİNLERİN İŞLETİMESİ İKTİDARA YAKIN BİR FİRMAYA MI VERİLECEK?

Edinilen bilgilere göre, bakanlığın BELTUR tarafından işletilen diğer hastanelerdeki sözleşme sürelerinin de bitmesini beklediği ve ardından BELTUR’dan boşalan kantinleri iktidara yakın bir firmaya vereceği belirtildi.

Şu ana kadar İstanbul’da kantin skandalının yaşandığı bazı hastaneler ise şunlar; Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hasatnesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Devlet Hastanesi

İŞTE KAPALI KANTİNLER