Korona salgınının olağan şüphelisi Bill Gates bakın bu sefer neye yatırım yaptı

Korona salgınının olağan şüphelisi Bill Gates bakın bu sefer neye yatırım yaptı
Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in vakfı, sağlık alanında büyük bir yatırıma daha imza atıyor. bebekler için probiyotik toz ile ile kötü beslenen bebeklerin metabolizmalarının hızlanması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi amaçlanıyor.

Beyinsizler.net’te yer alan habere görei Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in vakfı olan Gates Vakfı, bebekler için, Evivo adı verilen, probiyotik bir toza yatırım yaptı. Toz, bebeklerin bağırsak mikrobiyomlarını onarmasına ve iyileştirmesine yardımcı olmak için anne sütüne karıştırılır. Kötü beslenen bebeklerin metabolizmalarını hızlandırmalarına ve daha sağlam bir bağışıklık sistemi geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Evivo deneyleri,geçen yıl, Bangladeş’te, 6 ayın altındaki ciddi düzeyde yetersiz beslenmiş çocuklarda başladı.

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Gates Vakfı tarafından finanse edilen bir başka proje de Bangladeş’teki yetersiz beslenen çocukların özel “mikrobiyota yönelik gıdalar” ile beslemesi. Gates Vakfı, bunların bir gün dünya çapında doz başına 0,10 ABD dolarından daha düşük bir fiyata satılacağını söylüyor . Bu olay, Gates Vakfının çalıştığı fakir yerlerde ve obezite salgınlarına maruz kalan zengin ülkelerde uzun vadeli diyet çözümleri sunabilir.

 Bağırsak bakterileri de şişmanlıkta rol oynar, çünkü beyine doyduğumuzu bize bildirmek için sinyal gönderirler . “İştahımızı kontrol etmemizi sağlayan daha geniş bir yaklaşıma sahip olmak neden bu kadar kolay değil?” dedi Gates. “Mikrobiyom bize orada bir çözüm verecek gibi görünüyor.” Beslenme uzmanları , her insanın vücudu (ve mikrobiyomu) farklı olduğu için, diyet konusunda herkes için geçerli olan hızlı ve zor kuralların olmadığını giderek daha fazla kabul ediyorlar . Bir grup araştırmacı , Ocak ayında The Lancet’te yayınlanan bir makalede , “Artık herkes için, hatta yaşamları boyunca bir birey için doğru bir diyet veya diyet müdahalesi olmadığını biliyoruz” dedi . Ancak Gates, bağırsaklarımızdaki mikropları mutlu bir şekilde canlandırmaya devam edersek bunun iyi bir başlangıç olacağına inanıyor.

DÜNYA BANKASI’NDAN ÇARPICI TAHMİN

Madagaskar’da  5 yaşından küçük çocukların yarısı için boyun yeterince uzayamamasının bir sorun olduğunu görürüz. Birçok çocuk, demir, A vitamini, çinko ve iyot gibi sağlıklı gelişim için çok önemli olan yeterli besinleri alamıyor.

Dünya Bankası, Madagaskar’ın vitamin ve mineral eksiklikleri nedeniyle her yıl gayri safi yurtiçi hasılada 720 milyon ABD doları kaybettiğini tahmin ediyor. Diğer taraftan, Almanya, Avustralya ve ABD gibi zengin ülkelerde yetersiz beslenme nedeniyle milyarlarca dolar eksik. Obezitenin üç eyalette (Kaliforniya, Kuzey Carolina ve Massachusetts) etkilerini inceleyen bir çalışmada, bu ekonomilerin hastalık süresi, erken ölüm ve sigorta ödemeleri gibi dolaylı obezite maliyetlerinde yılda toplam 41 milyar ABD doları kaybettikleri tahmin edildi.

Bir mikrobiyom tedavisi bağırsakların güçlü büyümesine yardımcı olabilir. Gates, bir gün probiyotik bir toz, yiyecek veya başka tür bir mikrobiyal tedavinin, bazı bakterileri bağırsaklarımıza sokarak bu beslenme sorunlarını çözebileceğini düşündüğünü söyledi. Bill ve Melinda Gates Vakfı, bilim adamlarının ucuz bir mikrobiyom tedavisi bulabileceklerini umuyor. Bu projeler için birinci aşamada finansman alan ekipler Gates Vakfı’ndan 100.000 ABD Dolar alacak.. Bu konuda başarılı olurlarsa, araştırmacılar yeni bağırsak tedavilerini geliştirmek için ikinci bir milyon dolar nakit para kazanabilirler.

İlgili Haberler