Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz okulda çocukları koronadan koruma yöntemini madde madde sıraladı. Hayati detaylar verdi

Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz okulda çocukları koronadan koruma yöntemini madde madde sıraladı. Hayati detaylar verdi
Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, korona virüs salgınının ardından yüz yüze eğitime sayılı günler kala okulda çocukların koronadan korunması için yapılması gerekenleri madde madde sıraladı.

KAYNAK: DHA

Korona virüs salgının ardından yüz yüze eğitim öğretim dönemi 12 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Yeni döneme ilişkin birçok detay merak edilirken, Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, okullarda çocukların korona virüsten korunması için püf noktaları vererek tavsiyelerde bulundu.

“ÜÇER BEŞER DAKİKA ARALIKLARLA YAPILABİLİR”

Prof. Dr. Gündüz, "Okul çıkış saatlerinde tek kapıdan bütün öğrencilerin aynı anda çıkması düzensiz kalabalıklara yol açmak, mesafe kuralını ihlal etmek anlamına gelebilir. Okulların birden fazla kapıları varsa öğrencileri farklı kapılara yönlendirebilirler ya da bir sıralamayla okul çıkışları üçer-beşer dakika aralıklarla yapılabilir" dedi.

Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, okullar açılmadan önce ailelerin çocuklarıyla, tedirgin etmeden virüs hakkında gereken tedbirlerle ilgili konuşmaları gerektiğini söyledi.

Okullarda en çok dikkat edilmesi gereken tedbirin düzensiz kalabalıkların oluşmasını engellemek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, şöyle konuştu:

"Mesela okul çıkış saatlerinde tek kapıdan bütün öğrencilerin aynı anda çıkması düzensiz kalabalıklara yol açmak, mesafe kuralını ihlal etmek anlamına gelebilir. Okulların birden fazla kapıları varsa öğrencileri farklı kapılara yönlendirebilirler ya da bir sıralamayla okul çıkışları üçer-beşer dakika aralıklarla yapılabilir. Bunun gibi her okul kendi özelliğine göre birtakım önlemler alarak bu kalabalık saatlerde düzensiz kalabalıkların ortadan kalkmasını sağlayarak mesafe kuralını uygulamış olurlar. Maske kalabalık ortamlarda mutlaka takılması gereken bir şey ancak bunun gün boyunca, saatler boyunca, ders sırasında uzun süre takılması zor olabilir. Sınıf düzeninin son derece kurullara uygun bir şekilde yapılması, aralıkların, öğrenci sayılarının kalabalıkları önleyecek şekilde düzenlenmesi, belki ders sayılarının azaltılması, okulda geçirilen sürenin azaltılması gibi birtakım tedbirlerle bunların üstesinden gelinebilir. Dolayısıyla okullarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak bu hastalığın yayılmasına engel olabileceğiz."

“SEMPATİK BİR ŞEKİLDE ANLATMAK FAYDALI OLABİLİR”

Oyun çağında olan ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerinin tedbirlere uyumunun sağlanması için de önerilerde bulunan Prof. Dr. Gündüz, "Ailelerden, öğretmen ve okul idarecilerine kadar her bileşene sorumluluklar düşüyor. Onlar görevini tam yaparsa çocuklarımız daha sağlıklı daha güvenli bir şekilde okullarına gidebilirler. Özellikle birinci sınıf öğrencileri için ailelerinden sonra öğretmenleri tarafından derslerde, onları tedirgin etmeden, korkutmadan virüsten korunma yollarının oyunlaştırılarak anlatılmasıyla bu hastalığın bilincine varmaları sağlanabilir. Önlemleri daha sempatik bir şekilde biraz daha oyunlaştırarak anlatmak korunma önlemlerini öğrenmeleri açasından faydalı olabilir" diye konuştu.

İlgili Haberler