Korona virüs hastalarını 1 günde iyileştirdi; Tesadüfen fark edildi

Korona virüs hastalarını 1 günde iyileştirdi; Tesadüfen fark edildi
İngiltere'de koronaya ilişkin yayımlanan araştırmaya göre, virüs hastası 10 kişi evde mide ekşimesi ilacı ile tedavi edildiğini ve iyileşme belirtisi gösterdiği açıklandı.

İngiltere'de korona virüs salgınına ilişkin flaş bir çalışma yayımlandı. Tıp dergisi Gut’da yer alan söz konusu raporda mide ekşimesi ilacının evdeki 10 korona virüs hastasının tedavisinde işe yaradığı ifade edildi.

Çalışmanın daha büyük gruplarda denenmeye başlaması planlanırken, Northwell Health doktoru ve gazete yazarı Doktor Joseph Conigliaro, "Bu hastalara hitap etmenin ve onları hastaneden uzak tutmanın ve daha iyi hissetmelerini sağlamanın en iyi yolunun ne olduğunu bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Raporda, çalışma deneklerinden biri hariç öksürük ve nefes darlığı gibi semptomları olanların ilk 10 gün içinde ilacı aldığı ve tüm hastaların durumunda 24 ile 48 saat içinde iyileşme olduğu belirtildi. “Bu bulgular famotidinin korona virüsün seyrini etkileyebileceğini düşündürmektedir” denildi.

Bilindiği üzere korona virüs solunum yolları hastalığı olarak biliniyor. Ancak, İsviçreli bilim insanlarının konu hakkında araştırmaları devam ediyor. İsviçreli bilim insanlarının son çalışmasıyla birlikte virüsün damarları enfekte ederek, kan pıhtılaşması, felç, kalp krizi ve beyin hasarına neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bu yüzden korona virüsün solunum yolu hastalığından daha fazlası olduğunu, aynı zamanda damar hastalığı olarak da değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.