Korona virüs İstanbul'u böyle vurdu: Siz misiniz, para üstüne para isteyen ev sahipleri

Korona virüs İstanbul'u böyle vurdu: Siz misiniz, para üstüne para isteyen ev sahipleri
Korona virüs salgını nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, ev sahiplerini de etkiledi. Eskişehir ve Ankara’dan sonra İstanbul’daki çok sayıda kiralık ev de boş kaldı.

NTV’de yer alan habere göre korona virüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana kapalı olan üniversitelerin kapıları, sadece uygulamalı derslere açıldı. Uygulamalı dersi bulunmayan binlerce öğrenci ise eğitim hayatına, evinden devam ediyor.

Öğrencilerin, okudukları şehirlere gitmemeleri dikkat çeken bir boşluğu da beraberinde getirdi.  

Buna göre başta öğrenci kentleri olarak bilinen Eskişehir, Ankara ve İstanbul’da da çok sayıda kiralık ev boş kaldı.

İstanbul’da ev kiralarına yüzde 30 ila 35 arasında indirim yapan ev sahipleri, kiracı bulmakta zorlandığını söyledi. Ev sahipleri, öğrencilerin kentlere geri dönmemesi ile birlikte ‘mumla kiracı aradıklarını’ kaydetti.

MERKEZ İLÇELERDE DAHA FAZLA BOŞ EV VAR

Emlakçılardan ve ev sahiplerinden derlenen bilgilere göre, İstanbul’da başta Beşiktaş, Kadıköy, Avılar ve Şişli olmak üzere merkezi yerlere ve üniversitelere yakın olan birçok bölgede, evlerin boş kaldığı öğrenildi.

YATIRIMCI DA YOK

Evlere, kiracı bulunmamasının bir başka sorunu daha beraberinde getirdiği kaydedildi. Sektörel kaynaklar, kiraya vermek için ev alan yatırımcıların da bu süreç içerisinde ev almaktan vazgeçtiğini aktardı.

Kaynak: NTV