Korona virüs onları da vurdu, taşıyıcı anneden doğan bebekler ortada kaldı

Korona virüs onları da vurdu, taşıyıcı anneden doğan bebekler ortada kaldı
Korona virüs salgını nedeniyle Ukrayna’da taşıyıcı anneler tarafından dünyaya getirilen bebekler ortada kaldı. Salgın nedeniyle sınırların kapatıldığı ülkede aileler çocuklarına kavuşamıyor.

Korona virüs salgını taşıyıcı anneden dünyaya gelen bebekleri de vurdu. Euronews’te yer alan habere göre, Ukrayna'da taşıyıcı anneler tarafından dünyaya getirilen onlarca bebek korona virüs salgını nedeniyle kapatılan sınırlar yüzünden aileleri tarafından alınamıyor.

Meclis İnsan Hakları Gözlemcisi Lyudmila Denisova, bebeklerin ailelerine ülkeye giriş izni verilmesi için dışişleri bakanlığı ile görüştüğünü açıkladı.

bebek-ukrayna-corona-reuters-2.jpg

İZİN TALEBİNDE BULUNULDU

Yapay dölleme kliniği BioTexCom tarafından yayınlanan videoda 46 bebeğin Kiev'deki tesislerinde bakımlarının yapıldığını ve ABD, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerden ebeveynleri tarafından alınmayı beklediği duyuruldu. Şirketin avukatı Denis Herman ülke yönetimlerinden bir istisna yapmalarını ve bebeklerin aileleriyle buluşmalarına izin vermeleri talebinde bulundu.

ETİK BOYUTU TARTIŞMA KONUSU OLDU

Denisova'ya göre ülke genelinde 100 civarında bebeğin mahsur kaldığını ve sınırların kapalı kalmaya devam etmesi durumunda bu sayının bine kadar çıkabileceğini açıkladı. İnternette viral haline gelen video ülkedeki ticari taşıyıcı anneliğin etik boyutuyla ilgili tartışmaları tekrar yükseltti. Bazı yetkililer ve insan hakları savunucuları uygulamanın tamamen yasaklanması taleplerini yineledi.

bebek-ukrayna-corona-reuters-1-16-9-1589633321-880x495.jpg

ÇOCUKLAR PAZARLANIYOR İDDİASI

Uygulamanın yasaklanmasını isteyenlerden biri olan Denisova sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BioTexCom gibi şirketlerin taşıyıcı anneler tarafında doğurulan çocukları "yüksek kaliteli ürün" gibi pazarladığını belirtti.

İlgili Haberler