Korona virüs testi bakın neye mal oldu. Sizin de başınıza gelebilir

Korona virüs testi bakın neye mal oldu. Sizin de başınıza gelebilir
Korona virüs salgınının ardından Fransa’da çalışan bir kişi korona testinin sonucu çıkmadan çalıştığı ofise gittiği gerekçesiyle işten çıkarıldı.

KAYNAK: SÖZCÜ

Korona virüs salgınında tüm çalışanları ilgilen bir olay Fransa’da yaşandı. 41 yaşındaki Sebastien Klem, virüse nasıl yakalandığına dair hiçbir fikre sahip değildi ve sadece bir teşhis merkezinden geçerken içeride sıra olmadığını gördüğü için teste girdi. Klem temmuz ayında yapılan korona virüs testinden sonra ofise geri döndü.

Testin yapıldığı günün akşamında aldığı sonuçların pozitif olduğunu gördü ve hemen çalışanı olduğu HLM M2A’yı bilgilendirdi. 4 yaşındaki kızıyla birlikte 14 gün boyunca kendilerini toplumdan izole ettiler.

Fransa’daki Mulhouse’da bulunan işveren firma bu olaydan bir ay sonra, “16 Temmuz 2020 sabahı bir test yapmanıza ve diğer meslektaşlarınızı riske atmanızdan dolayı…” cümlesiyle başlayan bir mektupla Kelm’in iş sözleşmesini feshetti. Ayrıca mektupta, korona testini yaptırdığınız gün öğleden sonra ofise döndünüz ve iş arkadaşlarınızı riske attınız da yazıyordu.