"Korona virüste vaka sayısı binleri geçti, umre işleri mahvetti"

"Korona virüste vaka sayısı binleri geçti, umre işleri mahvetti"
Çin'de ortaya çıkan salgın kısa sürede Avrupa'ya sıçradı ve birçok ülke olağanüstü tedbirler almak zorunda kaldı. Peki Türkiye'de tedbirler yeterli mi, sağlık çalışanları ne gibi önlemler aldı?

Korona virüs salgını Türkiye'de etkisini göstermeye başlamışken, sağlık çalışanlarının yeni önlemler aldığı belirtildi.

Özellikle vakaların alınacağı hastanelerde doktor ve hemşirelere eğitimler verilerek alınması gereken önlemler anlatıldı.

Nerede çekildiği belli olmayan ve sosyal medyada gündem olan söz konusu eğitimlerden birinde ise eğitmenin açıklamaları dikkat çekti.

Alınan tedbirlerin sürecin başında iyi olduğu yalnız, umreden dönen vatandaşlarla durumun kontrolden çıktığını ifade eden eğitmen, maske stoku konusunda da çalışanları uyararak dikkatli kullanmaları gerektiğini belirtti.

Görüntülerdeki eğitmen özetle şu ifadeleri dile getirdi.

"Kontrollü gidiliyordu Umre işi mahvetti vaka sayısı binleri bulmaya başladı. İstanbul çok fena Ankara’da da başladı. Doğu’da da var Kayseri’de umreden gelen 3 kişide var. Önce kendimizi koruyacağız."

AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, videodaki açıklamaları yalanladı.

Katıldığı bir tartışma programında konuşan Öztürk, bu konunun önemli olduğunu ve takibinin iyi yapıldığını söyleyerek hastaların hangi şehirlerde olduğunun da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. İşte Öztürk'ün o açıklamaları:

"Bir sağlık personelinin böyle bir bilgiye sahip olması mümkün değil. Bu kanıta dayalı bir bilgi olamaz. Yine benzer söylentilere önem veren yaşamını buna göre kurgulayan kişilerden bu bilgiyi alabilir. Yani böyle bir bilgi yok. Böyle bir bilgi olsa çok net şekilde açıklanır. Bu şekilde İstanbul çok kötü Ankara çok kötü şeklinde..."

İlgili Haberler