Korona virüsten ne kadar etkileneceğinizi gösteren uygulama yaptılar

Korona virüsten ne kadar etkileneceğinizi gösteren uygulama yaptılar
Korona virüs salgını tüm dünyada her geçen gün artış göstermeye devam ederken, insanların koronayı ne kadar şiddetli geçireceğini gösteren uygulama geliştirildi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, korona virüs nedeniyle tüm dünya olumsuz etkilendi. Korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artış göstermeye devam ederken, birçok kişi virüsü şiddetli geçirme ihtimalini öğrenmek istiyor. Birleşik Krallık merkezli Yerel Yönetimler Tıbbi Danışmanlar Derneği’nin (ALAMA) geliştirdiği bir yöntemle hesaplanan Kovid yaşı, bireylerin korona virüse karşı ne kadar savunmasız olduğunu gösteriyor.

Zira sağlıklı ve 45 yaşındaki bir bireyin koronayı şiddetli geçirme riski, obezite gibi çeşitli kronik hastalıkları olan 25 yaşındaki bir gençten daha az olduğu için Kovid yaşı, kişilerin gerçek yaşından farklı olabiliyor.

RİSK DEĞERLENDİRMESİYLE BİRLİKTE

Bu nedenle söz konusu hesaplama, virüse yakalananların hastalığı şiddetli geçirme veya korona virüs yüzünden ölme riskini öğrenmesine yardımcı oluyor.

Öte yandan kullanıcılar astım, diyabet, kronik böbrek hastalığı, hemotolojik (ya da hematolojik olmayan) kanser ve kalp hastalığı olup olmadığını belirtmesi gerekiyor. Hesaplayıcı ayrıca, kullanıcılara gösterilen Kovid yaşının, risk değerlendirmesinde ne anlama geldiğini de açıklıyor. Kovid yaşının 50 veya altında olması riskin azaldığı anlamına gelirken, 50 ila 60 yaş orta seviyede riske, 70 ile 84 yaş yüksek riske, 85 ve üstü ise çok yüksek riske işaret ediyor.