Korona virüsü tamamen engelliyor. Amerika’da geliştirilen bu maske dünya gündemine bomba gibi düştü

Korona virüsü tamamen engelliyor. Amerika’da geliştirilen bu maske dünya gündemine bomba gibi düştü
Korona virüse karşı uzmanlar sık sık maske takın uyarılara yaparken, Amerika’da geliştirilen bir maske dünya gündemine bomba gibi düştü. Elektrikli ve turbo fanlı bu maske, korona virüsü tamamen engellemekle kalmıyor ayrıca diğer zararlı unsurlardan da koruyor. 3 yıl kullanılabilen maskenin ayrıca, 4 katmanlık HEPA filtresi olduğu da açıklandı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, korona virüs salgınıyla mücadelede en önemli aksesuarlardan biri haline gelen maskelere bir yenisi daha eklendi.  ABD’de geliştirilen UlstramasxUltraOne Fan Mask isimli maske dünya gündemine bomba gibi düşerken özellikleri ise dikkat çekti.

Dünyanın çeşitli bölgesinden saygın medya kuruluşlarının gündeme getirdiği maskenin özellikleri herkesi meraklandırırken, elektrikle çalışan iki farklı hız ayarına sahip turbofana sahip olan maskenin bu sayede optimum hava akışı sağlayarak uzun vadede kullanım kolaylığı sunduğu kaydedildi.

maske-reuters1-16-9-1608440828-880x495.jpg

0,3 MİKROMETRELİK PARÇACIKLARI BİLE ENGELLİYOR

Maskelerde 4 katmanlık HEPA filtresi olduğu açıklanırken havada asılı kalan damlacıkların yüzde 99.97’sini engellediği belirtildi. Maskelerin 0.3 mikrometrelik boyuttaki parçacıkları bile engellediği kaydedildi.

Maskeyi üreten şirket, bu maskenin sadece korona virüse karşı değil, zararlı hava kirliliği ve sigara kokusunu da engellediğini aktardı.

Yaklaşık 70 dolara (yaklaşık 534 TL) satılan maskenin 3 yıl kullanılabileceği belirtildi.