Korona virüsün şiddetini artırıyor. Dikkat çeken araştırma

Korona virüsün şiddetini artırıyor. Dikkat çeken araştırma
Hong Kong Çin Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, yeni tip korona virüs vakalarında bağırsak bakterileri, hastalığın süresi ve şiddetini etkileyebildiği ortaya çıktı. Bilim insanları ayrıca, örnek alınan hastalardan küçük bir bölümünün, iyileşmeden 30 gün sonra bile bağırsak mikrobiyota dengesizliği gösterdiğini de belirtti.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Bilim insanlarının yaptığı araştırmada, korona virüs öncelikle bir solunum hastalığı olmasına rağmen, sindirim yolunun da hastalık sürecine dahil olduğunu gösteren kanıtlar bulundu. Araştırma ekibi, sindirim sistemindeki mikrobiyomun korona virüsün kurtulmayı nasıl etkileyebileceğini görmek için Hong Kong’daki iki hastanede tedavi edilen 100 hastadan alınan örnekleri inceledi.
BAĞIŞIKLIK TEPKİSİNİ AYARLIYOR
Gut dergisinde yayımlanan araştırmada bağırsak bakterilerinin hastalarda bağışıklık reaksiyonunu ayarlayarak koronanın şiddetini belirlemede muhtemel etkileri olduğu ifade edildi.
Araştırmacılar kan örneklerinde enflamasyonla bağlantılı bazı moleküller yüksek seviyede bulunan hastaların aynı zamanda bağırsak bakterilerinde de dengesizlikler olduğunu tespit etti.
Çalışmada, "Bu sonuçlar, bağırsak mikrobiyota bileşiminin virüse verilen bağışıklık tepkisinin büyüklüğü ve ardından doku hasarıyla ilişkili olduğunu ve bu nedenle hastalığın şiddetinin artması ya da azalmasında rol oynayabileceğini gösteriyor" ifadesi kullanıldı.
“BAĞIRSAK MİKROBİYOTA DENGESİZLİĞİ GÖSTERİYOR”
Bilim insanları ayrıca, örnek alınan hastalardan küçük bir bölümünün, iyileşmeden 30 gün sonra bile bağırsak mikrobiyota dengesizliği gösterdiğinden, bunun semptomların Covid-19’un bazı kişilerde neden uzun süre devam ettiğinin bir açıklaması olabileceğine dikkati çekti.
5ffdb95a70380e15a4e7f505.jpg