Korona yetmedi PFAPA kapıda

Sağlık Bakanlığı, korona virüsle mücadele kapsamında okullarda uygulanması gereken kuralları yayımladı. Veliler okul açılmadan önce bilgilendirme formu ve taahütname imzalayacak. Bu arada virüsün güçlendiğine dair kötü haberler de gelmekte. Dünya Sağlık Örgütü'ne  göre mevcut ilaçlar virüse karşı fazla etkili olmamakta.

Covid-19 yetmezmiş gibi şimdi de karşımıza PFAPA adlı bir boğaz enfeksiyonu çıktı. Bu illet, çocuklar üzerinde etkili. Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım'a göre bundan kurtulmak için mutlaka 68 saatlik bir tedaviye ihtiyaç var. Özellikle yapılması gereken, ısrarla tedavinin sürdürülmesi. Okullar açılırken korona ile karıştırılmadan bu tehlike de göz önünde bulundurulmalı. PFAPA'nın ortaya çıkması buna yönelik tedbirlerin alınmasını da zorunlu kılıyor

Bu arada ABD'nin korona salgını sonrasında Türkiye'den gelecekler için açtığı kota her gün artırılmakta.

Srebrenitsa'dan Başbağlar'a...

Başbağlar katliamının yıldönümünü andığımız günde Srebrenitsa'da kimliği belirlenemeyen 8 Müslüman daha toprağa verildi. Olayı hatırlatmakta yarar var, sivil Boşnaklar BM adına görev yapan Hollandalı gözlemcilere teslim edildi. Ancak bu şerefsizler masum Müslümanları Sırpların insafına bıraktı. Böylece fırsat verilen bu büyük katliama bütün dünya tanık oldu.

1993 yılının 5 temmuzunda 100'e yakın PKK'lı cani ise Başbağlar'ı bastı. Köylüleri kurşuna dizdiler. En dramatik olan da bunca ölümden sonra sadece 2 kişinin mahkum edilebilmesi. Yargının bu konuda da  durumu içler acısı. Size önemli bir şey daha söyleyeyim, mahkum edilmiş 2 kişinin cezası hala infaz edilmiş değil

Serhan Asker'le kültür sanat alemi

Halk TV'de Serhan Asker "Görkemli Hatıralar"da edebiyat ve sanat konularını iyi işlemekte.

Meltem Cumbul: Propaganda filminin yapılış öyküsünü Meltem Cumbul'un ağzından dinledik. Hele araya serpiştirilen Erguvan -Malatya- türküsü "Etek sarı, sen etekten sarısan" türküsünü söyleyişi mükemmeldi.

Nazlı Eray: Bu yılki kitap fuarının onur konukluğu üzerine sohbet edildi. En önemli konuk seçilmeyi çoktan hak etmişti

Nebil Özgentürk: Programda Kemal Sunal anılırken İlyas Salman da unutulmadı. Salman'ın ağzından Vefa'da başlayıp 11 yıl sonra aynı okulda tamamlanan öyküyü ilgiyle dinledik.

Adele konseri

Öte yandan bir büyük şarkıcının başarısını pekiştirdiği konseri Elit Ekran'da tekrarlandı. Adele'nin 2015'de  kayda alınmış Newyork konserini soluksuz izledim. Salon adeta yıkıldı.

Lahana turşusu

Bu esnada diğer bir ekranda Seda Sayan'ın anadan üryan görüntüleri verilmekteydi... Seda'nın, Kuşum Aydın'la birlikte sahneledikleri bir dönemin sinema dergilerine malzeme olmuş görüntüleri için sadece "ayıptır, ayıp" diyebiliyorum.

Padişah torunu

İkinci Abdulhamid'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu, Semiha Şahin yönetimindeki CNN Türk Masası'ndaydı. Programın diğer katılımcıları ise Prof. Dr. Metin Hülagü, Prof. Dr. Mehmet Çelik ve gazeteci Ferhat Ünlü'ydü. Enterasan olan, torun Osmanoğlu Suriye'de bir Nusayri kızla evleniyor ve sonra Halep'e yerleşiyor. Doğrusu Osmanoğullarının son kuşak temsilcilerinden Orhan Bey'in Türkiye ile ilgili konuşmaları fevkalade müspetti.

Amansız yarışta artık 2 takım kaldı

Gece sonucunu merakla beklediğim Galataray-Trabzonspor maçıydı. Karadeniz ekibi maçı 3-1 alarak şampiyonluk yarışına devam ederken Galatasaray bu sonuçla havlu atmış oldu. Artık 2 ekibin şampiyonluk şansı var. Yarış Başakşehir'le Trabzonspor arasında. Ama görünen o ki, Okan Buruk takımını müthiş oynatıyor. Büyük bir mucize  olmazsa Başakşehir'in ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum.

Türkiye 1.Lig'indeki yarışta da Hatayspor 90+4'de bulduğu altın gol ile Keçiören'i 1-0 yenmeyi başarıp Süper Lig'in kapısını araladı.

Günün Sözü:

Büyük insanlar şikayetsiz tüm acılara katlanırlar. F. Schiller

Yazarın Diğer Yazıları