Koronavirüs Kaç Derecede Kayboluyor

Koronavirüs Kaç Derecede Kayboluyor
İlk olarak Çin'de sonrasında dünyanın farklı noktalarında görülen corona virüsü, havaların ısınmasıyla beraber ortadan kalkacağı iddia edilmişti. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar koronavirüsün kaç derecede yok olacağını söylüyor..

Koronavirüs Kaç Derecede Yok Olur?

Koronavirüsü Kaç Derecede Yok Olur?

Koronavirüs, ilk 2019 yılının son çeyreğinde Çin''in Vuhan kentinde bir kişide görülmesiyle başlayan ve 2020 yılı itibariyle 60''dan fazla ülkede görülen bir çeşit salgındır. Normalde hayvandan insan bulaşabilen bu virüs türü, COVID-19''la insandan insana da kolayca geçebilmektedir. Sağlık çalışanlarının yaptığı açıklamalar doğrultusunda özellikle 80 yaş üzeri ve solunum yolu enfeksiyonu hastalarının risk altından olduğu koronavirüs, havaların ısınmasıyla birlikte ortadan kaybolacak mı? sorusunu da beraberinde getirdi.

İlk olarak Çin''de görülen ve sonrasında Güney Kore, İran, İtalya, Japonya, İngiltere ve birbirinden farklı 60''ın üzerinden ülkeye yayılan corona virüsü, Türkiye''de alınan yoğun önlemler sayesinden yayılım göstermediği gibi olası bir ölüm vakasına rastlanmamıştır. Peki koronavirüs olarak bilinen COVID-19 kaç derece sıcaklığa kadar dayanabiliyor?

Havalar Isındığında Koronavirüs Salgını Bitecek mi?

Dünyanın gözü ve kulağını çevirdiği koronavirüs, her geçen gün can almaya devam ediyor. Ve akıllardan hala çıkmayan bir soru:
Corona Virüsü havalar ısındığında bitecek mi?

Bu soru uzmanları ikiye bölerken Uluslararası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (CIRI), bazı solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı gelişen virüslerin dönemsel olarak meydana geldiğini hatırlatırken bazı tropikal bölgelerde varlığını uzunca bir süre koruduğunu belirtiyor. Öte yandan bazı uzmanlar virüslerin ortalama 0 ile 7 derece arasında yaşayabildiğini ve Covid-19''un baharla beraber ortadan kalkacağını iddia ediyor.

Uzmanları ikiye bölen sorunun diğer kısmında yer alan araştırmacılar, 2009''da meydana gelen A H1N1 virüsünün İngiltere, Almanya ve İspanya''da yaz aylarında görüldüğünü tekrardan yineliyor. Bir başka araştırmacı ise koronavirüsün ultraviyole ısıya duyarlı olduğunu hatırlatarak sıcak havalarsa salgının önemli ölçüde azalacağını belirtse de bu dönemde yaz mevsimi yaşayan Avustralya, Kuveyt ve Bahreyn gibi ülkelerde 60''dan fazla vakanın tespit edildiği biliniyor. Kısacası havaların ısınmasıyla beraber koronavirüsün ortadan kalkacağı beklentisi şuan için tamamen somut verilerden ibaret.

Koronavirüs Ne Kadar Ölümcül?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)''nün 2019 Aralık ayından bu yanan COVID-19 üzerinden yaptığı araştırmalar hastalığın ne şiddette geldiğini ve ne kadar bireyi öldürdüğünü tahmini olarak göstermektedir. Sağlık görevlileri ve bilim insanlarının 40 bini aşkın birey üzerinden yaptığı araştırmalarda koronavirüsün;

%81''i hafif semptomlarla atlattı,

%14''ün ciddi semptomlara sahip olduğu,

%5''lik kısmın ise ağır şekilde hastalandığını göstermektedir.

Genel olarak koronavirüs yani COVID-19''a bağlı olarak ölenlerin sayısının %1 ila %2 arasında değiştiği bilinmektedir. Öte yandan hastalığın 9 yaş ve altı çocuklarda sık rastlanmadığı, 80 yaş üzeri ve solunum yolları hastalıklarına sahip bireylerde ölüm oranının daha yüksek olduğunu söylemektedir.