Koronavirüste korkutan gelişme: 40'lı yaşlara kadar indi!

Koronavirüste korkutan gelişme: 40'lı yaşlara kadar indi!
Çin’de ortaya ve Avrupa ülkeleri arasında en çok İtalya’yı olumsuz etkileyen koronavirüste yeni bir iddia öne sürüldü. Bir sağlık yetkilisi, İtalya’da hastanelere koronavirüs salgınında hastaların yaşının düştüğü belirtildi.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya alarmda. Avrupa ülkeleri arasında en çok etkilenen ve yirmi bine yakın kişinin koronavirüs salgını nedeniyle etkilendiği İtalya’da bir sağlık yetkilisi salgında hastaların yaşının düştüğünü öne sürdü.

İndependent Türkçe’de yer alan haberde, Kuzey İtalya'daki bir hastanenin anestezi ve yoğun bakım bölümünün başında olan Luca Lorini, “Hastaların tipi değişiyor. Biraz daha gençler, 40'la 45 yaş arasındalar ve vakalar daha zorlu” ifadelerini kullandı.

Başka bir hastanede çalışan Dr. Lorini ise verdiği demeçte, “6 ya da 7 gün önce hastalanmış ve kendilerini evde tedavi etmeye çalışmış kişiler geliyor ve durumları gittikçe daha da kritikleşiyor” dedi.

İtalya medyasında yer alan haberlere göre, koronavirüs

Yerel medyanın haberlerine göre, Kovid-19 tanısı konularak hastanede tedaviye alınan ve yaşları 25'le 50 arasında değişen hastalar, yakın zaman içinde Lombardiya şehrindeki hastanelerde görüldü.

Pisa Üniversitesi öğretim üyelerinden Pierluigi Lopalco, İtalyan gazetesi Il Corriere della Sera'ya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Her ne kadar veriler yalnızca başlangıç niteliğinde olsa da, ilk dalgayla kıyaslandığında daha çok genç insanın hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmış olması gerçeği, doğal bir durum olarak yorumlanabilir.
İtalya'da enfeksiyon ilk olarak çoğunlukla daha yaşlı insanların gittiği hastaneler etrafında ve küçük kentlerde kümelendi.
Artık virüs yayıldı ve tüm ülke boyunca daha fazla yol katediyor. Çok fazla sosyal temas içindeki daha genç kişiler, sosyal mesafe koyma kurallarına bağlı kalmadıkları takdirde, daha fazla hastalığa yakalanma riski altındalar.

Avrupa genelinde en çok İtalya’da görülen koronavirüs nedeniyle bin 400’den fazla fazla kişi hayatını kaybederken, Dünya Sağlık Örgütü  (DSÖ) ise virüsü pandemi ilan etmişti.