Koronavirüs’ten korunmanın yolları nelerdir? Patoloji profesörü koronavirüs’ün en sevmediği 3 şeyi açıkladı!

Koronavirüs’ten korunmanın yolları nelerdir? Patoloji profesörü koronavirüs’ün en sevmediği 3 şeyi açıkladı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk corona virüs vakasının görüldüğünü açıkladı. Açıklama sonrası endişeye kapılan vatandaşlar Corona virüs’ten nasıl korunabilirim? Corona virüs’ten korunmanın en etkili yöntemi nedir? sorularının cevaplarını arıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk corona virüs vakasının görüldüğünü açıkladı. corona virüs testinin pozitif çıkan vatandaşın erkek olduğu ve gözlem altında tutulduğu bilgisi aktarılırken endişeye kapılan vatandaşlar corona virüs’ten nasıl korunabilirim? corona virüs’ten korunmanın en etkili yöntemi nedir? sorularının cevaplarını arıyor. Peki corona virüs’ten nasıl korunabiliriz? İşte Corona virüsle ilgili detaylar haberimizde…

"GÜNEŞ IŞIĞI VİRÜSE KARŞI ETKİN"

Dünya’da hızla yayılan corona virüs salgını ülkemize de uğradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sonrası ise corona virüsten korunma yolları araştırılmaya başlandı. Hong Kong Üniversitesi Patoloji Profesörü Dr. John Nicholls, corona virüs’ün en sevmediği üç şeyi açıkladı. Bunlar: güneş ışığı, sıcaklık ve nem. Nicholls, "Güneş ışığı virüsün yarıya kadar büyüme yeteneğini azaltacaktır. Bu nedenle virüsün güneş ışığında yarı ömürü 2,5 dakika, karanlıkta ise yaklaşık 13 ila 20 dakika. Güneş ışığı virüsleri öldürmede gerçekten iyidir” dedi.

5e68b05b55427e1e64ba2889.jpg

DOĞAL AZALIŞ BEKLENİYOR

Boston Herald gazetesine açıklamalarda bulunan Johns Hopkins Üniversitesi'nde bir epidemiyoloji uzmanı olan Dr. Stefan Baral ise, ABD'nin daha sıcak havaya geçmesiyle hastalığın "doğal bir şekilde azalmasını" beklediğini söyledi. Almanya'nın Deneysel ve Klinik Enfeksiyon Araştırmaları Merkezi'nde virolog olan Thomas Pietschmann da, koronavirüsün çok ısıya dayanıklı olmadığını, sıcaklık yükseldiğinde virüsün hızla parçalandığını söyledi.

“SICAK ÜLKELERDE DAHA DÜŞÜK”

Hastane Enfeksiyonu Dergisi tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre ise, kuzey yarımkürede hava ısınsa bile, coronavirüs 25C'ye (77 F) kadar sıcaklıklarda günlerce hala hayatta kalabilir. Yapılan bir çalışma ise, koronavirüsün bir teflon, seramik veya çelik yüzey üzerinde 21C (69.8 F) sıcaklıkta beş gün devam edebileceğini gösterdi. Hong Kong Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Michael Chi Wai Chan'de viral aktivitenin "Endonezya, Filipinler ve hatta Hindistan gibi" nispeten daha sıcak olan ülkelerde biraz daha düşük olduğunu belirtti.