Koronayı atlattım diye sevinme. Başımıza bir de bu geldi

Koronayı atlattım diye sevinme. Başımıza bir de bu geldi
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da korona virüs hastalığının yeni bir etkisi ortaya çıktı. 86 yaşındaki bir kadın, korona teşhisi konulduktan sonra hastalığın damarlarını tahrip etmesi sonucu kangren oldu ve 3 parmağını kaybetti. Doktorlar, hastanın durumunu korona virüsün 'ciddi bir etkisi' olarak nitelendirdi.

DHA’da yer alan habere göre, korona virüs salgınında hastalığın ne denli tehlikeli olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. İtalya’da yaşayan 86 yaşındaki bir kadın, hastalığın damarlarını tahrip etmesi sonucu 3 parmağını kaybetti.

KORONA VİRÜSÜN CİDDİ ETKİSİ DENİLDİ

Doktorlar, korona virüs teşhisi konulan kadının damarlarında ciddi hasar ve kan pıhtıları olarak bilinen tehlikeli tıkanmalar olduğunu tespit etti. Kangrenli parmakları kesmek zorunda kalan İtalya'daki doktorlar, hastanın durumunu korona virüsün 'ciddi bir etkisi' olarak nitelendirdi.

SİTOKİN FIRTINASININ REAKSİYONU

Uzmanlar, virüsün damarlarda tıkanıklığa neden olduğundan tam olarak emin olmadıklarını ancak korona virüsle ortaya çıkan 'sitokin fırtınası' adı verilen bir bağışıklık aşırı reaksiyonunun olası sonucu olduğu yönünde görüş bildirdi. Bağışıklık tepkisi aşırı hızlanmaya başladığında, sağlıklı dokuya zarar verip hasar görmüş damarlarda kan basıncının düşmesine ve pıhtı oluşumunun artmasına neden olduğu belirtildi.

BİRDEN FAZLA HASTALIK İÇERİYOR

NHS'nin araştırma kolu olan Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nde çalışan Profesör Graham Cooke, İtalya’daki vakanın benzeri korona virüs etkilerinin dünyanın başka yerlerinde nadir de olsa rastlandığı ifade ederken, Covid'in birden fazla sistemi içeren bir hastalık olduğunu vurguladı.

HASTALARIN YÜZDE 30'UNDA PIHTI ORTAYA ÇIKTI

Doktorlar, yapılan tetkiklerin ardından kan pıhtılaşma sorunları olan önemli miktarda Covid-19 hastası fark ettiklerini ve hastalığın hem vasküler hem de solunum yolu enfeksiyonu hastalığı olduğu endişesini uyandırdığını açıkladı.King's College London'dan Profesör Roopen Arya, Mayıs 2020 ayında korona virüs hastanesindeki hastalarının yüzde 30'unda kan pıhtıları problemi olduğunu açıkladı.