Koton'dan geri adım

Koton'dan geri adım
Sosyal medyada iş şartlarını protesto eden Koton çalışanları hedefine ulaştı. Kurumdan yapılan açıklamada çalışma şartlarının iyileştirileceği ifade edildi.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Koton’dan çalışanlara gönderilen mesajda yemek ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapılacağı, vardiyanın sabitleneceği, prim prosedüründeki sayım eksiği uygulamasının kaldırılacağı duyuruldu. Mesajda “Her tecrübe önemlidir. Yaşamış olduğumuz, hepimizi üzen bu tatsız hadise neticesinde, uzun süredir yürüttüğümüz ve kademeli olarak hayata geçirmeye hazırlandığımız çalışma ortamındaki bazı iyileştirme adımlarımızı öne çekme kararı almış bulunuyoruz.” denildi. Yönetimin “bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da” çalışanları dinlemeye devam edeceği ifadelerine yer verildi.

KOTON SENDİKAL FAALİYETİ CEZALANDIRDI

Koton’da düşük mesai ücretleri, mobbing ve uzun çalışma saatlerine karşı örgütlenen çalışanlardan bazıları Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası’na (KOOP-İŞ) üye olmuştu. Şirket yönetimi hem sendikaya üye olan hem de sosyal medyada açılan sayfaları beğenen (like) çalışanları işten çıkarmıştı.

BOYKOT KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Koton farklı kesimlerden gelen tepkiler ve sosyal medyada başlatılan protesto kampanyaları karşısında geri adım atarak çalışanların taleplerine kulak vermek zorunda kaldı. Ancak çalışanlara gönderilen açıklamada işten çıkarılan işçilerin akıbetine dair bir bilgiye yer verilmedi.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN AKIBETİNE DAİR BİLGİ YOK

Koton’un çalışanlara gönderdiği mesajın tam metni şöyle:

“Her tecrübe önemlidir. Yaşamış olduğumuz, hepimizi üzen bu tatsız hadise neticesinde, uzun süredir yürüttüğümüz ve kademeli olarak hayata geçirmeye hazırlandığımız çalışma ortamındaki bazı iyileştirme adımlarımızı öne çekme kararı almış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi ekim ayından itibaren standart shift uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Böylelikle sizlerin iş-özel hayat dengesini daha iyi kurgulayabildiğinizi umut ediyoruz. Temmuz ayında başlattığımız ve halen devam eden çalıştaylarda sizlerin istek ve önerileriyle şekillendirdiğimiz önceliklerimizden biri olan yemek ücretlerinin iyileştirilmesi bu adımlardan biri olacak. Ocak 2020 itibariyle % 25’lik bir zam oranını yemek ücretlerine yansıtacağız. Prim prosedüründeki sayım eksiği uygulaması Kasım ayı itibarı ile uygulamadan kaldırılmıştır. Sizleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dinlemeye, daha iyiye birlikte ulaşmak için çaba harcamaya devam edeceğiz.”

İlgili Haberler