Kötü tesadüf büyük riski TFF’nin gözüne soktu: Bir takımdan 9 kişide korona çıktı

Kötü tesadüf büyük riski TFF’nin gözüne soktu: Bir takımdan 9 kişide korona çıktı
TFF'nin korona virüs nedeniyle duran maçların yeniden başlamasıyla ilgili takvimi tartışma konusu olmaya devam ederken, İstanbul'dan gelen bir haber futbolcuların sağlığını yeniden tartışmaya açtı. 2. Lig'de mücadele eden Sancaktepe Belediyespor'da futbolcu ve teknik adamlardan toplam 9 kişide korona virüs tespit edildi.

Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin 12 Haziran'da başlatılacağına karar verilmesinin ardından, futbolcuların sağlık durumları tartışma konusu olmuştu. 

 Sancaktepe Futbol Kulübü’nde teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlardan 3 kişinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İstanbul ekibinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz tarafından 8 Mayıs Cuma günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan ilk testlerde E-Nabız üzerinden alınan sonuçlara göre teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlarımızdan 3 kişide test sonuçları pozitif çıkmıştır. Hiçbirinde hastaneye gitmeyi gerektirecek bir bulgu yoktur. Bu olay neticesinde gerekli izolasyon tedbirleri Covid-19 protokolüne göre uygulanmaya başlamıştır. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kulübümüz tarafından açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi. 

BAŞKAN FATİH KOL: "BÜTÜN SPOR KULÜPLERİ BİR AN ÖNCE TAKIMLARINI BU TESTLERDEN GEÇİRSİN"

Dün gece geç saatlere kadar kulüp binasında yer aldıklarını ifade eden Sancaktepe Futbol Kulübü Başkanı Fatih Kol, şu anda kulüp bünyesinde görev yapan 9 kişide korona virüs testinin pozitif çıktığını dile getirdi. Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulunan Başkan Fatih Kol, şöyle konuştu: 

"4 futbolcu, antrenör, antrenör yardımcısı, masör ve çalışanlar olmak üzere  pozitif sonuçlar geldi. Hızlı bir şekilde hastaneye sevkini yapıp kontrol yapıp 14 günlük karanina sürecini başlatacağız. Tesislerde karantina sürecini başlatıp testi negatif çıkanları ise evleri yakın olanları evlerine şehir dışından gelenleri başka bir yere nakledeceğiz.

Hızlı bir şekilde önlem alacağız. Bütün spor kulüpleri de bir an önce takımlarını bu testlerden geçirsin ve şeffaf olsunlar açıklama yapsınlar. Şeffaf olmayıp saklarlarsa, futbolcular saklarsa, yönetim saklarsa bu büyük bir facia olur. Belki de bunun en hızlısını yapan öncü kulüplerdeniz. Hemen testleri yaptık ve böyle bir şeyle karşılaştık.

Önlemleri alıp hemen gereğini yapacağız. 9 kişi tedavi altında değil şuan, dün açıklandı tükürük bezlerinden alınan sonuçlardan çıktı. Biz bu 9 kişiye tam teşekküllü bir hastanede test yaptırıp sonuçlara göre hastanede tedavi altına aldıracağız"