1 kaşığı sigarayı bıraktırmaya çare oluyor Bağışıklığı güçlendirdiği için pandemi döneminde vatandaşın gözdesi olan kozalak pekmezinin faydaları ilgi görüyor. İşte kozalak pekmezinin faydaları...
Topladığı kozalakları çalmak isteyenlerle kavgada öldürüldü Bursa’da Ceyhun Çetin (28), evine ek gelir sağlamak için topladığı kozalakları çalmak isteyen kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Hazırlanması 3 gün sürüyor Bursa'da doğadaki ağaçlardan bedavaya topladıkları kozalakları kaynatan kadınlar şurup yapıyor. Hazırlanması 3 gün süren şuruptan sabahları aç karnına bir kaşık içenlerin boğazı ve ve akciğerini temizleniyor.
KOAH hastaları için Bartın'da 5 yıl önce televizyon izlerken kozalak pekmezinin KOAH rahatsızlığına iyi geldiğini öğrenen Gülten Özsoy, eşi için 30 kilo pekmez yaptı. Özsoy, şimdi 5 ton pekmez üretiyor.
Kilosu 600 lirayı buldu. Önlem alınmazsa daha da kötü olacak Hava koşulları açısından Türkiye'de yetişen ürünler arasında bulunan çam fıstığının fiyatı, üretimdeki yüzde 70 azalma nedeniyle uçtu. Üreticiler, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda çam fıstığı kilosunun daha da pahalanacağını söylüyor.
Dağdan topluyor taleplere yetişemiyor. Karaciğer ve midenin can dostu Adana’nın Feke ilçesinde, torunlarıyla Toros Dağları’nın 500 rakımlı ormanlarından topladığı iğdeli andız ağacı kozalaklarını andız pekmezine dönüştüren Sevgi Karakılçık (66), siparişlere yetişemiyor. Karaciğer ve mideye faydalı olduğu söylenen andız pekmezinin kilosu 50 liradan satılıyor.
Öyle bir şeyin reçelini yaptı ki adeta para basıyor. Duyan hayrete düşüyor Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Nilgün Özkurt'un (47) kızı Gizem Özkurt'a (26) düşük olan bağışıklığının güçlenmesi için yapmaya başladığı kozalak reçeli, KOSGEB’den aldığı destekle açtığı işletmeyle gelir kapısına dönüştü. Günlük 10 kavanozla başladığı çam kozalağı reçeli üretimini 200 kavanoza çıkaran Özkurt, Türkiye'nin 81 iline gönderdiği reçelin patentini almaya hazırlanıyor.