"Kraldan çok kralcılık yapanlar"

"Kraldan çok kralcılık yapanlar"
Hizmet-İş Sendikasının 41. kuruluş yıl dönümünde konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, "kraldan çok kralcılık yapanlar" olduğunu söyleyerek kamu gücü bulunan bazı kişilerin işçilerin aleyhinde hareket ettiğini söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadroya geçen taşeron işçilerin ücretlerine yapılacak artışla ilgili, "Yüzde 4+4'ün 2019 yılı için yeniden gözden geçirilmesini ve toplu sözleşmelerde uygulanacak yüzde 4+4 rakamlarının en az 20,30 oranında artırılarak işçilerimizin, emekçilerimizin kayıplarının bir nebze olsun giderilmesini talep ediyoruz." dedi.

"Geçen yıl gerçekleşen yüksek enflasyon, yaşanan ekonomik darboğaz, dövizdeki yükseliş, hayat pahalılığı ve işsizlik gibi olumsuzluklar bizi yeni arayışlara itmiştir. Onun için hükümetten daha önceki yıllarda gerçekleşen enflasyon oranlarına yaklaşık bir çözüm olan yüzde 4+4'ün 2019 yılı için yeniden gözden geçirilmesini ve toplu sözleşmelerde uygulanacak yüzde 4+4 rakamlarının en az 20,30 oranında artırılarak işçilerimizin, emekçilerimizin kayıplarının bir nebze olsun giderilmesini talep ediyoruz."

Bununla ilgili kamuda "kraldan çok kralcılık yapanlar" olduğunu dile getiren Arslan, "Bir işçi husumeti var. İşçilerin elde ettiklerini, analarının ak sütü gibi helal olan kadrolarını, toplu sözleşmelerini, sosyal haklarını kesmeye, kırpmaya, onlardan adeta rövanş almaya yönelik bir yaklaşım var. Bütün kamu görevlilerini kastetmiyorum ama maalesef ellerinde kamu gücünü bulunduran ve bu gücü çalışanların aleyhine kullanmak için çaba sarf eden bir anlayış var. Bunu şiddetle ve nefretle lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ESKİ ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNE YÜZDE 4 UYGULAMAK İSTEYEN GAFİLLER VAR"

Memurları, işçileri, çiftçileri, esnafı ve emeklileri "emekçi" olarak tanımladıklarını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Maalesef bazı kamu görevleri ellerindeki fırsatları çalışanların aleyhine kullanma sevdasından vazgeçmiyor. Adeta işçileri hükümete karşı kışkırtma, yerel seçim öncesinde hükümete karşı adeta bir komplo ve kumpas içindeler. Bu kumpası, bu komployu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hem çalışanların haklarını gasbetmeye yönelik olan hem de böyle siyasi kumpasın içinde bulunanlara karşı hep beraber uyanık olmalıyız. Bunları tek tek ifşa edeceğiz. Emeğinden ve sermayesinden başka gücü olmayan insanlara yönelik bu saldırıların gereğini yapması için de ilgilileri uyaracağız. Eski asgari ücretin üzerine yüzde 4 uygulamak isteyen gafiller var. Bunu bir de genelgelerle gönderen zavallılar var. Bunlarla hesaplaşacağız."