Kredi kartı kullananlar dikkat! Tebligat ulaşmadan haciz gelebilir!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Tebligat ulaşmadan haciz gelebilir!
Bazı bankaların, kredi kartı ya da kredi borcunun ödenmemesi durumunda, gönderdikleri ihtar vatandaşın eline ulaşmasa bile haciz ya da hesaba bloke işlemlerini başlattığı ileri sürüldü.

Kanuni olarak, bankalar ve finans kuruluşlarınca borcunu ödemeyen ya da ödeyemeyen müşterilere gönderilen ihtarnamenin, kişiye ulaşmaması durumunda herhangi bir haciz işlemi yapılamıyor. Ancak, son günlerde alınan bazı mahkeme kararlarında bu durumun tam tersi bir uygulama söz konusu… Bazı bankaların, borç ihtarnamesi vatandaşlara ulaşmasa dahi haciz ve hesap dondurma işlemleri yaptığı ifade edildi.

BANKA LEHİNE KARAR VERİLİYOR

Edinilen bilgiye göre; tüketici mahkemelerinin, ihtar belgelerinin borçluya tebliğ edilememesi ve borçlunun adreste bulunamaması nedeniyle geri çevirdiği mahkeme dosyaları temyize gidiyor. Temyize giden söz konusu dosyaların, Yargıtay hukuk dairelerince kabul edildiği ve banka lehine karar verildiği bildirildi. Bu şu anlama geliyor; Kredi kartı ya da kredi borcunun ödenmemesi durumunda, banka tarafından gönderilen ihtar vatandaşın eline ulaşmasa bile haciz ya da hesaba bloke işlemleri başlatılabilir.