Kredi kartını dolduran vatandaş veresiyeye yüklendi!

Kredi kartını dolduran vatandaş veresiyeye yüklendi!
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartlarını dolduran vatandaşların esnaf ve sanatkarlara borç yazdırdığını, birçok sektörde esnafın veresiye defterinin kabardığını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın, daralan ekonomide veresiye defteri ile adeta vatandaşın "faizsiz bankası" olduğunu belirterek, "Toplamda ülke genelinde esnaf ve sanatkârın 20 milyar TL alacağı var" dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada sayıları 2 milyona yakın olan esnaf ve sanatkârın her birinin ortalama 10 bin lira alacağı olduğunu belirtti. Ekonominin sürekli dalgalanma göstermesi nedeniyle kredi kartını dolduran vatandaşların imdadına esnaf ve sanatkârın koştuğunu ifade eden Palandöken,"Mahallenin bakkalı, manavı, kasabı, terzisi ve daha birçok sektördeki esnaf ve sanatkârımız, veresiye defteri ile vatandaşlara kefilsiz, faizsiz satış yaparak küçük esnaf dost elini uzatıyor. Toplamda ülke genelinde esnaf ve sanatkârın 20 milyar TL alacağı var" dedi.

Palandöken, esnafın ekonomideki yerinin önemli olduğunu kaydederek, "Esnaf ve sanatkârımız, daralan ekonomide veresiye defteri ile adeta vatandaşın faizsiz bankasıdır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler