Kripto kralı Do Kwon tutuklama. Bakın nerede yakalandı

Kripto kralı Do Kwon tutuklama. Bakın nerede yakalandı
Kırmızı bültenle aranan Kripto Kralı Güney Koreli Do Kwon, Karadağ'da tutuklandı.

Kırmızı bültenle aranan "Terra Luna" ve "TerraUSD" kripto para birimlerinin geliştiricisi ve Terraform Labs şirketinin kurucusu Güney Koreli Do Kwon'un Karadağ’da tutuklandığını bildirdi.

4 AY HAPİS YATACAK

Geçen yıl TerraUSD ve Terra Luna dijital paraların 40 milyar dolarlık çöküşünün arkasındaki Güney Koreli kripto para girişimcisi Do Kwon, sahte pasaport kullandığı gerekçesiyle Karadağ mahkemesi tarafından dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

SAĞ KOLU DA CEZAYA ÇARPTIRILDI

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre,"Kripto para kralı" olarak tanınan Do Kwon'un sağ kolu olarak bilinen ve çöken şirketi Terraform Labs'ın mali işler müdürü Han Chang-joon da aynı suçlamayla dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İkili mart ayında Balkan ülkesi Karadağ’ın başkenti Podgorica havaalanında Dubai'ye giden özel bir jete binmeye çalışırken tutuklanmıştı.

Hem ABD Hem de Güney Kore, "Terra Luna" ve "TerraUSD" kripto para birimlerinin geliştiricisi Do Kwon ve şirketi Terraform Labs'ı "milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamakla" suçluyor.

Ancak Karadağlı yetkililer Kwon'u iade etmeyi düşünmeden önce hakkındaki tüm işlemlerin tamamlanması gerektiğini belirtiyor.

YATIRIMCI 40 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Geçen yıl çöken TerraUSD ve Luna'ya yatırım yapanlar tahminen 40 milyar dolar kaybetti.Kwon, ana vatanı Güney Kore'de de dolandırıcılık ve sermaye piyasası yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.Güney Kore'de Aralık 2022'de Kwon için tutuklama emri çıkarılmıştı.