En çok kripto para madenciliği yapılan ülkeler. Türkiye bu tabloda nerede?

En çok kripto para madenciliği yapılan ülkeler. Türkiye bu tabloda nerede?
Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin (CCAF), Ocak 2022 verilerini derleyerek kripto para madenciliğinde en fazla pay sahibi olan ülkeleri gösterdiği istatistik yayınlandı. Türkiye'nin küresel çapta kripto para madenciliğinde çok küçük bir paya sahip olduğu açıklandı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin (CCAF) yaptığı yeni araştırmanın sonuçlarında kripto para madenciliğinde en fazla paya sahip ülkeleri gösterilmiştir. 

İnteraktif haritada, dünya ülkelerinin ne kadar kripto para madenciliğinde sahip olduklarının oranı gösterildi. Ocak 2022 dönemine dair yayımlanan verilere göre kripto para madenciliğinin yasaklandığı Çin, halen bu konuda dünyada ikinci sırada yer alıyor. Bu durum yasa dışı yollarla madencilik operasyonlarına bağlanırken, dünya sıralamasıysa şu şekilde şekillendi:

ABD: %37,84

Çin: %21,11

Kazakistan: %13,22

Kanada: %6,48

Rusya: %4,66

Almanya: %3,06

Malezya: %2,51

İrlanda: %1,97

Çin, Ocak 2021’e kadar kripto para madenciliğinde dünyada bir numaralı ülke olmaya devam ediyordu. Öyle ki Eylül 2019’da kripto para madenciliğinin %75,5’i Çin üzerinden yapılıyordu. Çin’deki yasakların ardından ABD’deki kripto para madenciliğinin payı %20’lerden %35,1’e sıçramıştı.

TÜRKİYE BU TABLODA NEREDE? 

Türkiye, kripto para madenciliğinde tüm dünyada yalnızca %0,04''lük paya sahip.

İlgili Haberler