Kritik görüşme sırasından Rusya'dan dikkat çeken açıklama

Kritik görüşme sırasından Rusya'dan dikkat çeken açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'de Putin ile görüştüğü sıralarda Rusya Dışişleri'nden skandal bir açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sıromolotov, Barış Pınarı Harekâtı’nın Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya geldiği görüşme esnasından Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak amacıyla Suriye'nin kuzeyinde başlattığı ve ABD ile varılan anlaşma sonrası ara verilen Barış Pınarı Harekatı'ı için Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Sadece Rus ve İran askerlerinin yasal olarak Suriye’de bulunma hakkı olduğunu belirten Sıromolotov, Erdoğan-Putin görüşmesinin kuzeydoğu Suriye’nin petrol açısından zengin bölümlerini kimin kontrol edeceğine de açıklık getirmesini umduklarını ifade etti.

Haber, Rus İnterfax haber ajansından aktarılırken, aynı dakikalarda uluslararası ajanslara Erdoğan-Putin zirvesinin fotoğrafları düşüyordu.