Küçükkaya yayın öncesi adayların danışmanlarıyla ne görüştü?

Küçükkaya yayın öncesi adayların danışmanlarıyla ne görüştü?
İmamoğlu-Yıldırım yayını için bir tartışma programında gündeme gelen iddiaların ardından canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulunan İsmail Küçükkaya, söz konusu iddialara cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın katıldığı canlı yayının yankıları devam ederken, Nagehan Alçı’nın Habertürk TV’de katıldığı bir tartışma programında, İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın öncesi her iki dayın danışmanlarıyla gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti.

Tartışmaların ardından Küçükkaya canlı yayına telefonla bağlanarak iddialara cevap verdi.

Binali Yıldırım’ın danışmanlarıyla konuşmasının ardından Binali Yıldırım’la da telefonda görüştüğünü belirten İsmail Küçükkaya, Ekrem İmamoğlu ile de görüştüğünü belirtti.

Küçükkaya, AKP’li Mahir Ünal ve CHP’li Engin Altay’ın kararı doğrultusunda programın formatını anlatmak üzere adayların danışmanlarıyla iletişime geçtiğini belirtti.

Soruların verildiği iddiaları konusunda İmamoğlu’na bilgilendirme yaptığını ve İmamoğlu’nun buna tepki gösterdiğini açıkladı.

Daha sonra İmamoğlu’nun Danışmanı Murat Ongun ile telefonda görüştüğünü belirten Küçükkaya, bir basın toplantısı nedeniyle Taksim’deki bir otelde görüştüğünü ifade etti. İsmail Küçükkaya, danışmanlar ve adaylarla programın formatı üzerine görüştüğünün de altını çizdi.

Küçükkaya'nın açıklamaları özetle şöyle:

"Burada Mahir Ünal AK Parti adına, Engin Altay CHP adına süreci götürdüler. Bir dizi görüşme gerçekleştirdiler. Senin (Didem Aslan Yılmaz), Uğur Dündar'ın, başka pek çok arkadaşın, kendisi de talip olan arkadaşların isimleri moderatörlük konusunda tartışılmış.

En son zorlu görev Uğur Dündar'dan sonra bana verildi. Bu görevi ülkem, mesleğimiz adına yapmak zorunda kaldım. 

Beni Engin Altay aradı iki aday sizin isminizde mütabakat sağladı denildi. Ben de dedim ki, eğer ortak açıklama ile bunu duyurursanız kabul ederim dedim.

Sonra iki parti kurmayları anlaştı ve Mahir Ünal ile Engin Altay ile bir otelde buluşup konuştuk.

Aslında ilk önce 10 soru CHP hazırlasın, 10 soru AK Parti hazırlasın denilmiş ama bu kabul görmedi. Mahir Ünal ile Engin Altay'la görüşmemizde formatla ilgili tüm ayrıntıları konuştuk.

Programın formatını tamamen onlar belirledi. Bana 3 dakika sınırlaması mutlaka olmalı denildi. Bize insiyatif bırakılmadı ama soruları ben hazırladım. Kimseye de vermedim.

Görüşme isteği de Mahir Ünal ile Engin Altay'dan geldi. Bir otelde Binali Yıldırım'ın danışmanı ile görüştüm. Sonra da İmamoğlu'nun danışmanları ile görüştüm. Hata iki adaya da 31 Mart seçimlerinin mutlaka sorarım dedim. 6 Mayıs YSK kararını sorarım.

23 Haziran seçimlerinin sorarım dedim. Her iki adayın kurmaylarına da 31 Mart gecesi yaşananları sorarım dedim. Daha sonra bir otelde İmamoğlu'nun danışmanını aradım sonra bir otelde programları olduğunu söyledi ve ben de otele gittim.

Binali Yıldırım'ın danışmanlarına yaptığım bilgilendirme ve formatla ilgili detayların aynısını İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'a da yaptım. Orada Ekrem İmamoğlu ile 2-3 dakika konuştuk. Zaten boğazı rahatsızdı. Görüşme denilen konuşma bu kadardı."

İlgili Haberler