Kukiler polisle çatıştı. Bombalar ve silahlarla karakola saldırdılar

Kukiler polisle çatıştı. Bombalar ve silahlarla karakola saldırdılar
Hindistan'da Kuki topluluğu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada karakol saldırıya uğradı ve bir komando hayatını kaybetti.

Hindustan Times'ın haberine göre, Hindistan'ın Manipur eyaleti sık sık şiddet olaylarına ve eylemlerle anılıyor.

Son olarak eyalette, bir polis memurunun öldürülmesi sonucunda 2 kişinin gözaltına alınmasıyla şiddet olayları meydana geldi.

Moreh kasabasında Kuki olarak bilinen topluluğa mensup kişiler, güvenlik karakoluna bombalı ve silahlı saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada bir komando hayatını kaybetti, bir komando da yaralandı.

NE OLMUŞTU

Eyalet nüfusunun yüzde 53'ünü oluşturan Meitei topluluğunun, "Planlanmış Kabile" kategorisine dahil edilmedikleri gerekçesiyle başlattığı gösterilerde, diğer bazı etnik grupların buna karşı çıkması nedeniyle 3 Mayıs 2023'ten itibaren şiddet olayları yaşanmaya başlamıştı.

Askere 4 Mayıs'ta "vur emri"nin verildiği eyalette, şiddet olayları nedeniyle ölü sayısı 182'ye çıkarken, 60 binden fazla kişi yerinden edildi.

Hindistan Merkezi Soruşturma Bürosu, Manipur eyaletinde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili çok sayıda vakayı soruşturmak için 53 kişilik ekip oluşturmuştu.

Ekipte, 3 polis başmüfettiş yardımcısı, bir polis müfettişi, 16 müfettiş ve 10 müfettiş yardımcısının yer aldığı bilgisi de paylaşılırken, 17 vakanın soruşturulacağı aktarılmıştı.