Kültür ateşi Herıtage İstanbul'da yanacak

Kültür ateşi Herıtage İstanbul'da yanacak
11-13 Mayıs tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Kültür Mirası Sevdalılarını" ağırlamaya hazırlanan dünyanın önde gelen, Avrupa'nın en büyük kültürel miras fuarlarından 6. HERITAGE İSTANBUL, 11 Mayıs'ta T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile açılacak. Fuar, etkinlik programı kapsamında üç gün boyunca alanında uzman isimlere ev sahipliği yapacak.

Kültürel miras bilincinin artması ve bu mirasın korunması gibi konuları kendisine sosyal misyon edinen ve bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen koruma, restorasyon, arkeoloji, müze, teknoloji fuar ve konferansı HERITAGE İSTANBUL, üç gün boyunca konferans, söyleşi ve atölye gibi renkli etkinliklerle konularında uzman birbirinden değerli isimleri kültürel miras meraklılarıyla buluşturacak.

6. kez düzenlenecek HERITAGE İSTANBUL, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği gibi sektörün en önemli kamu paydaşları tarafından desteklenmektedir.