Kültürlü hazine avcıları kıskıvrak yakalandı

Kültürlü hazine avcıları kıskıvrak yakalandı
Kütahya Gediz'de, içlerinde polis, emekli uzman çavuş ve öğretim görevlisinin bulunduğu 10 kişi, ekipmanlı define araştırması sırasında jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada define ekipmanlarının yanı sıra tarihi haritaların ve bilgilerin bulunduğu ansiklopedi de ele geçirildi.

DHA'nın haberine göre, Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Gökler Beldesi Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gediz'in Uğurluca köyü Örencik 1'inci Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda bazı kişilerin cihazla define aradığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, dün saat 15.00'te bölgeye jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda, emekli uzman çavuş M.D., polis memuru B.E. ve Ziraat Fakültesi'nde öğretim görevlisi M.D. ile M.Ç., Y.S., K.K., C.T., F.G., C.B. ve T.B., cihazla define araştırması yaparken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramada, 1 laptop, 1 yeraltı sinyal cihazı, 3 define arama çubuğu, 1 kamera, 3 telsiz, 2 telsiz şarj aleti, tarihi haritaların ve bilgilerin bulunduğu ansiklopedi ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. 

kultur-001.jpg