Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil oldu

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil oldu
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı belli oldu Olağanüstü genel kurulda yapılan oylamada Fikret Orman'dan boşalan başkanlık koltuğuna Göztepe Başkanı Mehmet Sepil seçildi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanı bugün olağanüstü genel kurul toplantısında seçildi. Fikret Orman'dan boşalan başkanlık koltuğuna Göztepe Başkanı Mehmet Sepil oturdu. Mehmet Sepil, 2000 yılında kurulan Kulüpler Birliği'nin 10'uncu başkanı oldu.

Divan Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, Sepil'in yurt dışında olması sebebiyle seçimin telekonferans yöntemiyle yapıldığını açıkladı.

MEHMET SEPİL KİMDİR?

1955 İzmir doğumlu olan ve çocukluğundan beri Göztepe’ye büyük sempati duyduğu bilinen iş adamı Mehmet Sepil, Ankara’da Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Sepil, yine ODTÜ’de Kıyı ve Liman Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 30 yıldan fazla inşaat mühendisliği, inşaat ve yüksek teknoloji şirketlerinde mali ve idari yöneticiliği yapan Sepil, NATO, ABD ve Türk hükümeti ile ilgili özel sektör projelerinde çalıştı. 2011’de İngiliz Vallares PLC ile birleşmesine kadar Irak’ta faaliyet gösteren en büyük petrol şirketi olan Genel Energy şirketinin CEO’luğunu yapan Sepil, 2012 verilerine göre 450 milyon dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 79. iş adamı. Sepil’in yönettiği Genel Energy PLC, yılda milyarlarca varil petrol üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Sepil’in, Ege mutfağını dünyaya tanıtma hedefiyle kurduğu bir restoranlar zinciri bulunuyor.