Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil tartışmalara son noktayı koydu

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil tartışmalara son noktayı koydu
Göztepespor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, yabancı sayısının değişeceğine ilişkin tartışmalara açıklık getirdi.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, son günlerde konuşulan yabancı futbolcu düzenlemesi konusunda açıklamalar yaptı.

Sözcü gazetesine röportaj veren Sepil, henüz alınmış bir kararın olmadığını söyledi;

"Yabancı futbolcu düzenlemesi konusunda kamuoyu ve medyaya yansıyan rakamlardan rahatsız olduk. 8'ler, artı 2'ler, 32 yaşlar. Kulüpler Birliği ortak toplantısında böyle bir ortam olmadı, böyle bir formül konuşulmadı. Alınmış bir karar da asla yok. Corona virüs ortamını bütün kulüpler gördü. TFF, bu konuyla ilgili birlikte çalışma kararı verdi.

Grup çalışması kararı aldık ve en kısa zamanda da buna başlayacağız. Kulüplerin yabancı oyuncularla uzun yıllara dayanan ve devam eden sözleşmeleri var. Biz bunları konuştuk, oturup bunları değerlendireceğiz. Kulüplerimiz bu kadar maddi anlamda zordayken başka zararlara neden olacak şeylere izin verilmemeli.”

"KİRALAMAKLA OLMUYOR"

"Bunun en önemli nedeni; altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuları oynatamıyoruz, süre veremiyoruz. Yani tecrübe kazandıramıyoruz. Almanya'da çok sayıda genç oyuncu, profesyonel liglerde boy gösterirken bu sayı bizde çok az. Mevcut kiralama sistemiyle ülkemizde genç oyuncular, resmi maç tecrübesine erişemiyor.

Oyuncular rekabetçi ortama giremiyor. TFF ile yaptığımız görüşmelerde, rezerv takımların profesyonel liglerde boy göstermesiyle, genç oyuncu yetiştirme konusunda adım atılması gerektiğini söyledik. Amacımızı anlattık; ‘Genç çocukları yetiştirelim, tecrübe kazandıralım' dedik. Kulüplerimizin A ve B takımları arasında köprü vardır. Süper Lig takımlarının tecrübe kazansın diye başka takımlara kiralık gönderdikleri gençler ne kadar süre almış diye bakıyoruz.