Lavrov’dan endişe yaratan ABD çıkışı: Nükleer çatışma riski arttı

Lavrov’dan endişe yaratan ABD çıkışı: Nükleer çatışma riski arttı
Moskova’da bir video konferansta konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Nükleer çatışma riski arttı" diyerek ABD ile yaşanan gerilimi işaret etti.

Korona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, uluslararası siyasetteki diğer meseleleri de neredeyse unutturur hale geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, salgından önceki gerçekleri hatırlatan açıklamalarda bulundu. Moskova’da bir video konferansta konuşan Lavrov, ABD’yle ilişkilerine dair çelişkili ifadeler kullandı.

Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) süresinin gelecek yıl dolduğunu hatırlatan Lavrov, bu sürenin uzatılmasına yönelik iyimser olmadığını söyledi. Lavrov, bu anlaşmalar olmadığı takdirde ‘nükleer çatışma’ riskinin arttığını savundu.

Endişe yaratan bu sözlerine rağmen ABD’ye açık kapı da bırakan Rusya Dışişleri Bakanı, yeni bir silah kontrol anlaşmasını müzakere etmek için görüşmeye açık olduklarını belirtti.

İki ülke arasında 8 Nisan 2010’da Prag’da imzalanan New START, 5 Şubat 2011’de yürürlüğe girmişti. 10 yıllık anlaşmanın süresi 5 Şubat 2021’de doluyor.