Lenovo Z6'nın ekran özellikleri açıklandı

Lenovo Z6'nın ekran özellikleri açıklandı
Telefon piyasasında öncü markalardan Lenovo'nun önümüzdeki ay tanıtmaya hazırlandığı Lenovo Z6'nın ekran özellikleri belli oldu. Şirket yöneticisi Chang Cheng, akıllı telefonun 6.39 inçlik ekranıyla ilgili çok önemli detaylar paylaştı.

Lenovo Z6'nın ne zaman tanıtılacağı henüz açıklanmasa da önümüzdeki ay duyurulması bekleniyor. Lenovo Group Başkan Yardımcısı Chang Cheng sayesinde cihazın birçok özelliğini öğrenmiş bulunmaktayız. Şu ana kadar akıllı telefonun işlemcisi, kamera konfigürasyonu ve piliyle ilgili detayları açıklayan deneyimli yönetici son olarak Lenovo Z6'nın ekranı konusunda bazı bilgiler paylaştı.

Bildiğiniz üzere Lenovo Z6 Pro ve Lenovo Z6 Youth Edition çentikli tasarımla piyasaya sürülmüştü. Lenovo Z6 da aynı şekilde damla çentikli ekranla gelecek. Cheng, akıllı telefon HDR10, DCI-P3 renk gamı ve 120 Hz örnekleme oranını destekleyen 6.39 inç OLED ekrana sahip olacağını açıkladı. Telefonun ön panelinin yüzde 93.1’ini kaplayan bu ekran 600 nitparlaklık üretebiliyor.

EKRANDAN PARMAK İZİ OKUYABİLECEK

Lenovo Z6, De-Mura ekran renklendirme teknolojisi sayesinde son derece iyi renkler üretebilecek. Telefonda, hızlı bir şekilde kimlik doğrulaması yaparak sadece 0.13 saniyedekilidi açabilen 6. nesil ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Ayrıca, ekranın Gorilla Glass ile korunduğunu belirtelim. Ancak hangi Gorilla Glass versiyonunun kullanıldığı şu an için bilinmiyor.