Afganistan’ı avucunun içi gibi bilen savaş muhabiri Levent Öztürk şimdi olacakları açıkladı

Afganistan’ı avucunun içi gibi bilen savaş muhabiri Levent Öztürk şimdi olacakları açıkladı
Afganistan’ı avucunun içi gibi bilen savaş muhabiri Levent Öztürk, Afganistan’da ABD askerlerinin ayrılmasının ardından yaşanacakları açıkladı.

Afganistan''ın başkenti Kabil''deki son ABD askeri de nakliye uçağı ile ayrıldı. Savaş muhabiri Levent Öztürk, Afganistan’dan ayrılan son ABD askerlerinin ardından yaptığı açıklamada bölgede neler olacağını anlattı.

Afganistan’da asıl kaosun şimdi başladığını belirten Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Taliban’ın 150 farklı aşiretten oluştuğunu ve aşiretler arasında güç çatışmasının başlayacağını söyledi.

Levent Öztürk’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım;
Evet son ABD askeri Afganistan''dan ayrıldı. Bir dönem kapandı şimdi başka bir dönem başlıyor. Kafalar karışık Taliban ülkeyi nasıl yönetecek, ülkenin geleceği nasıl olacak. 20 Yıl geride kaldı Trilyon dolarlık bir harcama sonucu ortada. Şimdi uzmanlar, Kabil e giden gazeteci arkadaşlar televizyonda yorumlarla ülkenin geleceğini tartışıyor.

Ben ABD işgali başladığı günlerden bu güne yakından takip ediyorum . Afganistan''ı ne kadar iyi tanıdığımı da herkes bilir. Şİmdi burada yazacaklarımı kimseden duyamazsınız neden ? Çünki bilmezler ülkenin demografik yapısını Tacik kim, Peştun kim, Hazara kim, Özbek ve Türkmenlerin rolü ne ? Taliban şimdi nasıl bir yapılanma içinde kim bu demeç veren süper aksansız ingilizce konuşan Taliban temsilcileri? Nereden geldiler. Peki ülkede yıllardır savaşan Afgan ordusu ve özel kuvvetlerine ne oldu? Havaalanı nasıl işletiliyordu da şimdi nasıl işletilecek.
Şimdi benim sorum şu tv de gördüklerinizden kaçı Afganistan sivil ve askeri havalimanının nasıl işletildiğini, Afgan ordusunun yapısını yakından görmüş? Dinliyorum izliyorum açıklamaları maşallah yıllardır Afganistan''da yaşamış gibiler.

Afganistan''da asıl şimdi başlıyor kaos neden? Çünki Taliban Kabil''e güvenliği dirliği sağlama sözüyle geldi. Peki kendi gruplarını kontrol edebiliyorlar mı. Biliyor musunuz ki çoğunluğu Peştun aşiretlerden oluşan ki 150 farklı aşiretten bahsediyoruz yıllardır güç için savaşıyorlar. Peki en güçlü iki aşiretin güç çatışmasını bilen var mı?
Şimdi bu çatışma büyüyecek ülkeyi yönetmek için birbirlerine girecekler.

 

İlgili Haberler