Leyla çağrıda bulunmuştu: Korona hastası baba Ankara'da

Leyla çağrıda bulunmuştu: Korona hastası baba Ankara'da
İsveç'te yüksek ateş ve nefes darlığına rağmen evine gönderilen korona hastası Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, Ankara'ya getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gülüşken'in kızı Leyla'nın çağrısı üzerine İsveç'e ambulans uçak gönderilmesi talimatını vermişti.

İsveç’te, Covid-19 testi pozitif çıktığı halde tedavi edilmeyerek, evine gönderilen Emrullah Gülüşken ve üç çocuğunu taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 13.40’ta indi.

Sağlık görevlileri tarafından bulunduğu basınçlı sedyeyle uçaktan alınan 47 yaşındaki Gülüşken, ambulansa taşındı.

Kapl hastası Gülüşken ve çocukları daha sonra Ankara Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Emrullah Gülüşken, burada tedaviye alınırken, çocuklarının da 14 gün karantinada tutulacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, babasının durumunu bir videoyla anlatan kızına “Sevgili Leyla, sesini duyduk, İsveç’e geliyoruz” diyerek, müjdeyi vermişti.

LEYLA'DAN MESAJ

Uçak Ankara'ya inmeden hemen önce Leyla, Twitter hesabından "

Uçağı bekliyoruz, babamı merak edenler için babamın durumu stabil bilinci açık fakat aşırı derecede halsiz..." paylaşımında bulundu.

fas-016.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da olaya ilişkin yaptığı paylaşımda "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" dedi.

Bu paylaşıma da cevap veren ve teşekkür eden Leyla, "Sayın Bakanım ve Sayın Cumhurbaşınımız @RTErdogan olmak üzere vicdanlı, iyi kalpli milletimizin desteği ile babamın sağlığına kavuşacağına sizler sayesinde eminim. Allah sizden razı olsun. Allah Türk milletine zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

isvec-leyla-gulusken-2.jpg

isvec-leyla-gulusken-2.jpg

isvec-leyla-gulusken-11.jpg

isvec-leyla-gulusken-4.jpg

isvec-leyla-gulusken-1.jpgisvec-leyla-gulusken-7.jpgisvec-leyla-gulusken-6.jpgisvec-leyla-gulusken-5.jpg

isvec-leyla-gulusken-10.jpgisvec-leyla-gulusken-9.jpgisvec-leyla-gulusken-8.jpgysvecte-tedavi-edilmeyen-koronaviruslu-turk-ambulans-ucakla-getirildi-16.jpg

İlgili Haberler