LG artık pil üretimi yapacak. 1,4 milyar dolar yatırım yaptı

LG artık pil üretimi yapacak. 1,4 milyar dolar yatırım yaptı
Yatırımlarını pil üretimine kaydıran LG markası ABD'de 1,4 milyar dolar değerinde tesis kurdu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Tesla, Lucid Motors, General Motors ve Proterra gibi şirketlere pil sağlayan LG Energy Solution, yatırımlarını arttırdı. Kore merkezli şirket, ABD’de harekete geçti. LG Energy Solution, Arizona’da silindirik tip pil üretim tesisi kurmak için 1,4 milyar dolar harcama yaptı.

LG Energy Solution, ABD’deki varlığını giderek perçinliyor. Arizona’daki tesisin yapımı için harekete geçildi. Üretim hattının 1 gigawatt saat kapasiteli saha inşaatı olması bekleniyor. Öte yandan tesisin yapımına 2022’nin ikinci çeyreğinde başlanacak. İşler planlandığı gibi giderse seri üretimin 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak LG Energy Solution, geçtiğimiz aylarda ABD’deki üretim hattını geliştirmek istediklerini açıklamıştı. Söylenenlere göre tesis üretimi yapılacağının bilgisi Tesla, Lucid Motors ve General Motors’a bildirildi. Ayrıca tesis, elektrikli otomobil üreticilerine tedarik edilecek ilk silindirik tip pil üretim tesisi olma özelliği taşıyor.

Son dönemde ABD sınırlarında pil geliştiren yabancı pil şirketlerinin akını gözlemleniyor. Zira geçtiğimiz ay Panasonic’in Oklahoma veya Kansas’ta bir fabrika inşa etme arayışında olduğu belirtildi. Ayrıca Toyota da 2025 yılında üretime başlamak amacıyla ABD’de bir pil tesisi kurmayı planlıyor. Bunların altına yatan en önemli faktör ise Başkan Joe Biden’ın ulusal bir pil tedarik zinciri için büyük bir fon ayırdığını söylemesi oldu.

İlgili Haberler