Libra'ya desteklerini çektiklerini açıkladılar

Libra'ya desteklerini çektiklerini açıkladılar
Avrupa ve ABD Libra’nın kullanıma girmesine çok sert şekilde karşı çıkarken, finans ve ticaret dünyasının üç dev şirketi eBay, Visa ve Mastercard da şimdi Libra’yı terk ettiler.

Libra’nın kullanıma girmemesi için dünyada büyük bir lobi savaşı yaşanıyor. Öte yandan Zuckerberg de Libra’yı 2019 içinde kullanıma sokmak için bastırıyor. Facebook’un genel merkezinde büyük tartışmalar yaşandığı duyumları geliyor.

Bakalım kazandığımız bütün parayı önce Libra’ya yatırıp sonra satın aldığımız her ufacık şey için Zuckerberg’e küçük küçük komisyonlarda her yıl yüz milyarlarca dolar ödediğimiz o distopik geleceğe ne zaman ulacağız?

Ya da Zuckerberg birilerine kızıp belli bir ülkeye hizmet vermeyi durdurduğunda, ne olacak? O ülkede Libra üzerinden alım satım yapan sayısız küçük işletmeyi batırıp milyonlarca insanı işsiz bıraktığı film gibi karanlık bir dünyanın gerçek olduğunu görebilecek miyiz? Bir tweet ile ülkelerin ekonomilerini yıkan ABD başkanını da görmeye alışkındık. Şimdi ise tek tıkla bir ülkedeki milyonlarca insanı işsiz bırakabilen sosyal medya patronu konsepti de artık kimseyi şaşırmayacaktır. Gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz.