Lider Anadolu Efes zor kazandı

Lider Anadolu Efes zor kazandı
ING Basketbol Süper Ligi 11. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Aliağa Petkimspor'u 75-71 mağlup etmeyi başardı. Namağlup olarak liderliğini sürdüren Lacivert beyazlılar adına Bryant Dunston maçın en skorer ismi oldu.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 11.haftasında Anadolu Efes ile Aliağa Petkimspor karşı karşıya geldi. Lacivert beyazlılar bu sonuçla ligdeki liderliğini sürdürdü.

İLK PERİYOTTA EFES FARKI

Karşılaşmanın ilk periyodunda Beaoubois ve Dunston'la sayılar üreten Anadolu Efes, Beaoubois'nın 3 sayılık basketiyle son 4 dakikaya 9 sayı farkla 18-9 önde girdi. Yiğitcan ve Ray'in 3 sayılık basketlerine rağmen Anadolu Efes periyodu 30-20 üstün tamamladı.

DEVREYE ÖNDE GİRDİLER

İkinci periyotta savunmada ve hücumda etkili bir oyun ortaya koyan Anadolu Efes, rakibine sadece 4 sayı şansı verdiği bölümde 17. dakika içinde farkı 20 sayıya kadar çıkardı: 44-24. Anadolu Efes devreyi 48-30 önde bitirdi.

7 SAYI FARKLA FİNAL PERİYODUNA GİRİLDİ

Üçüncü periyotta hücumda etkili olan Aliağa Petkim, Wimbush, Boran ve Hummer'la bulduğu sayılarla aradaki farkı azalttı. Periyodun bitimine 1 dakika 30 saniye kala farkı 5 sayıya düşüren (58-53) rakibi karşısında farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen konuk ekip, periyodu 60-53 üstün tamamladı.

SINGLETON VE DUNSTON MAÇI BİTİRDİ

Son periyodun başında Dorukhan'ın basketleriyle farkı azaltan Aliağa Petkimspor, Ray'in üst üste 3 sayılık basketleriyle bitime 4 dakika kala 67-64 öne geçti. Singleton ve Dunston'ın basketleriyle tekrar 70-67 üstünlük kuran Anadolu Efes, son dakikasına 70-69 önde girdiği müsabakadan 75-71 galip ayrıldı.