Lionel Messi'den yeni bir rekor daha. Bunu da başardı

Lionel Messi'den yeni bir rekor daha. Bunu da başardı
İspanya Kral Kupası Final maçında Barcelona, Athletic Bilbao'yu 4-0 mağlup edip 31. kez kupayı müzesine götürdü. Katalan ekibinin yıldızı Lionel Messi ise yine bir rekor kırdı. Karşılaşmada 2 gol atan Messi, 119 yıllık kupa tarihinde 7 farklı finalde gol atan ilk futbolcu olma unvanını kazandı.

Hürriyet''te yer alan habere göre, Avrupa futbolu yine Lionel Messi''nin rekorlarını konuşarak güne başladı. İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona''nın Athletic Bilbao''yu 4-0 mağlup ettiği mücadelede Arjantinli yıldız, rekorlarını genişletti.

7 FARKLI FİNALDE GOL ATAN İLK FUTBOLCU

31. kez kupayı kazanırken karşılaşmada 2 gol birden atan Messi, 119 yıllık kupa tarihinde 7 farklı finalde gol atan ilk futbolcu olma unvanını kazandı. Messi, ayrıca çıktığı 10 final maçında 9 gol atarak Telmo Zarra''yı geride bıraktı ve İspanya Kral Kupası final tarihinde en çok gol atan oyuncu rekorunu eline geçirdi.

BARCELONA KAPTANI OLARAK İLK KUPASI

Barcelona''nın kazandığı bu kupanın Lionel Messi için farklı ve özel bir anlam daha taşıyordu. Messi, Barcelona''da 35. kupasını alırken takım kaptanı olarak ilk kez bir kupa kazanmanın mutluluğunu yaşadı. 33 yaşındaki futbolcu, ''''Bu kulübün kaptanı olmak çok özel. Kaptan olarak ilk kupamı kaldırdığım için çok mutluyum. Bu takım bu kutlamayı hak etti.'''' diye konuştu.

"O BİR UZAYLI"

Barcelona ise finalin ardından resmi internet sitesinden ''''O, herhangi bir Barcelona futbolcusundan daha fazlası. İspanya''da oynayan herhangi bir oyuncudan da daha fazlası. O bir uzaylı, tüm zamanların en iyisi...'''' paylaşımı yaptı.