Meclis'in içinden yeni bir parti doğuyor! Listede kamuoyunun yakından tanıdığı isimler var

Meclis'in içinden yeni bir parti doğuyor! Listede kamuoyunun yakından tanıdığı isimler var
İYİ Parti'den ayrılan İsmail Ok, Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ve Zafer Partisi'nden istifa eden İsmail Koncuk'un beraber hareket ettiği iddia edildi.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a konuşan İsmail Koncuk, "Neden ayrıldınız?" sorusuna, "Ümit hocayla anlaşamadık" yanıtını verdi. Koncuk, kendisi gibi partilerinden istifa eden iki isim hakkında da dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ÜMİT HOCAM BÖYLE OLMAZ"


Koncuk, Ümit Özdağ ile düştüğü anlaşmazlığı şu sözlerle aktardı:

"Partiyi 26 Ağustos 2021''de kurduk. Ben iki milletvekilinden biri ve genel sekreterdim. 31 Ağustos''ta beş il başkanı atandı. Facebook''ta öğrendim. ''Hocam böyle olmaz. Buna Divan karar verecek. Takım oyunu oynayacağız'' dedim. Takım oyunu oynatamadım. Parti içi demokrasi olmadı. Başaramadık. Yoksa ideolojik farklılığımız yoktu”

"MANSUR YAVAŞ''I ÇOK İSTİYORUM AMA ÖZDAĞ YANLIŞ YAPTI"

Özdağ’ın, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında söylediklerini de eleştiren Koncuk, "Yavaş''ın adaylığını çok istiyorum. Ama yol ve yöntemi var. Yavaş, CHP''nin belediye başkanı. Yavaş''ın adını açıkladığınızda onu sevmeyenler ''Bakın, biz demedik mi, Yavaş başka partilerle dans ediyor'' der. Yavaş''ın başı sıkıntıya girer. Bunlar dikkate alınarak, nezaket içerisinde ve dikkatle söylenmesi gerekir” dedi.

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Koncuk, İYİ Parti''den ayrılan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Memleket Partisi''nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ile de ortak hareket ediyor.

"ANLAŞIRSAK DEĞERLENDİRİRİZ"

Koncuk, "İlkelerimiz ortak. Vatansever, Atatürkçü ve milliyetçiyiz. İlkelerimizle uyuşan yapı olursa oturup değerlendiririz" diyerek, "Parti kurma ihtimaliniz var mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bir şey diyemiyorum. Ama reddetmiyorum, zaman içinde bakarız."

İlgili Haberler