Liverpool-Chelsea 7-6 (Maç özeti)

Liverpool-Chelsea 7-6 (Maç özeti)
UEFA Süper Kupa maçında ilk 90 dakika 1-1 ve uzatmalarda 2-2 ile bozulmayan dengenin ardından kupa sahibini uzatmalar belirledi. Penaltı vuruşlarında Liverpool, Chelsea'yı 7-6 yenerek kupayı evine götürdü.

Avrupa’da yeni sezonun ilk kupası bu akşam sahibini buldu.

İki İngiliz ekibi Liverpool ve Chelsea'nın karşı karşıya geldiği kıran kırana mücadelede maçın ilk 90 dakikasına eşitlik bozulmadı. 1-1 berabere biten maçın uzatma dakikalarında Mane'nin bulduğu gole cevabı penaltıdan Jorginho ile geldi. Bu golle maçın uzatma dakikaları da 2-2'lik denge ile sona erdi.

Liverpool, Chelsea'yi penaltılarda 5-4 mağlup ederek kupayı evine götüren taraf oldu.

MAÇ ÖZETİ

16' Mohammed Salah sağ çaprazdan ceza alanına girdi, Mısırlı oyuncunun vuruşunu Kepa çıkardı.

22' Pedro sol çaprazdan ceza alanına girdi, çok sert vurdu, top direkten döndü. Chelsea adına şanssızlık...

32' Pulusic çalımlarla ceza alanına girdi, kaleciyle karşı karşıya vurdu, Adrian harika kurtardı. İspanyol kaleciden çok kritik hamle...

36' Chelsea'nin atakları sonuç verdi ve Maviler 1-0 öne geçti. Pulusic'in pasında Olivier Giroud sol çaprazdan ceza alanında topla buluştu ve Adrian'ı avladı; 1-0.

39' Chelsea Pulusic'le ikinci golü buldu ancak ofsayt bayrağı havada...

İlk yarı Chelsea'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

Jurgen Klopp, ilk yarının etkisiz isimlerinden birisi olan Oxlade-Chamberlain'ı kenara aldı ve oyuna Firmino'yu sürdü.

48'de Liverpool Mane ile golü buldu. Fabinho'nun pasında savunma arkasına sarkan Firmino, topu Mane'ye aktardı. Senegal'li yıldız, topu filelere gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

75. dakikada Liverpool, inanılmaz bir gol kaçırdı. Salah'ın sert şutunda Kepa, son anda topa dokunmayı başardı. Dönen top Van Dijk'in önünde kaldı. Hollanda'lı futbolcunun zor durumda vurduğu topa ispanyol kaleci yine uzandı ve kalesini gole kapattı.

UZATMALAR NEFES KESTİ

UEFA Süper Kupa maçında 90 dakika 1-1 beraberlikle sona erdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

95. dakikada Liverpool, Mane'nin attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

101. dakikada ise hakem penaltı noktasını gösterdi. Jorginho, Liverpool kalecisi Adrian'ı ters köşeye yatırarak maça yeniden dengeyi getirdi.

PENALTILARDA GÜLEN TARAF LİVERPOOL

Uzatmaların da berabere sonuçlanmasının ardından kazananı penaltı sonuçları belirledi.

Liverpool’un penaltılarını Firmino, Fabinho, Origi, Arnold ve Salah gole çevirdi.

Chelsea’nın penaltı atışlarını Jorginho, Barkley, Mount, Emerson gole çevirirken Adrian 5. penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Chelsea'yı penaltı vuruşlarıyla 7-6 yenen Liverpool kupanın da sahibi oldu.

İLK 11'LER

Liverpool: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson, Kante, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Pedro, Giroud

TARİHTE İLK KEZ KADIN HAKEM

İlk kez UEFA’nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmasında kadın hakem düdük çalıyor. Fransız hakem Stephanie Frappart’ın yönettiği mücadelede yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti’nden Michelle O’Neal yapıyor. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır.

MUHAMMED SALAH SEVGİSİ

Liverpoollu taraftarların, takımlarının yıldız oyuncusu Muhammed Salah sevgisi dikkati çekti.

Taraftarların büyük bölümünün Muhammed Salah forması giydiği görüldü. Liverpoollu taraftarlar, takım otobüsünün stada gelişi sırasında skor tabelasındaki görüntülerde en çok teknik direktör Jurgen Klopp ile Muhammed Salah'ı alkışladı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Karşılaşma öncesinde ve sırasında Vodafone Park'ın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçı nedeniyle kentte 15 bin polis görevlendirildi.

Stat ve çevresinde 8 bin 500 polis güvenliği sağladı. Kent geneli havalimanı, meydanlar ve otellerde olmak üzere toplam 15 bin polis maç için görev yaptı.

DÜNYA, İSTANBUL'DAKİ MAÇI İZLEDİ

Avrupa futbolunun bu önemli gecesinde dünyadaki futbolseverler, Vodafone Park'taki maçı izledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgiye göre İstanbul'daki mücadele, Avrupa'nın yanı sıra Afrika, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Okyanusya'nın tamamında yer alan 215 ülkede naklen ekranlara geldi.

Karşılaşmayı ayrıca 300 basın mensubu yerinden izledi. Bunların büyük bölümü Türk ve İngiliz gazeteci olurken; Mısır, Fas, İran, Rusya ve Ukrayna'dan da basın mensupları karşılaşmayı takip etti.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan paylaşımda İstanbul'un futbol tarihi ve Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park hakkında çeşitli bilgilere yer verildi.

MERKEZ, TAKSİM MEYDANI VE BEŞİKTAŞ OLDU

Karşılaşma öncesindeki merkez, Taksim Meydanı ile Beşiktaş oldu.

Liverpoollu taraftarlar, toplanma merkezi olarak belirlenen Taksim Meydanı'nda saatler öncesinde bir araya geldi. İstiklal Caddesi ve bağlantısındaki sokaklar adeta kırmızıya boyandı.

Chelseali taraftarların toplanma merkezi ise Beşiktaş oldu. Chelseali taraftarlar da maçtan saatler önce coşkulu bir şekilde karşılaşmanın havasına girdi.