Lütfi Elvan "Risk var" dedi ve yeni yol haritasını bu sözlerle açıkladı

Lütfi Elvan "Risk var" dedi ve yeni yol haritasını bu sözlerle açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı büyüme rakamlarına değinirken, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz” ifadesini kullandı. Elvan, “Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından TÜİK’in açıkladığı üçüncü çeyrekte büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Elvan, “GSYH yılın 3. çeyreğinde yıllık %6,7’lik artış kaydetti. Büyümenin öncü göstergeleri, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret ediyordu. Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz” dedi.

“Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz” diyen Elvan, “Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-313.png