Lütfü Türkkan: "Oslo’ya gidenlerin masrafını kim ödüyor"

Lütfü Türkkan: "Oslo’ya gidenlerin masrafını kim ödüyor"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Oslo'da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sözde açılım tablosunun açıkça ortaya konmasının Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte çok önemli olduğunu söyledi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

"Akil İnsanlar"ın kamuoyunun gündeminden düşmüşken yeniden ortaya çıkmaya başladığını belirten Türkkan, bu kişilerin masraflarının kimler tarafından karşılandığının açıklanmasının olası bir sözde açılım süreci açısından önem kazandığını ifade etti. Bu kişileri Oslo'ya kimin çağırdığını soran Türkkan, şunları söyledi:

"Oslo'ya giderken uçak biletlerini kimler ödüyor, bunların masraflarını, iaşelerini kim karşılıyor? Bunlar hangi otelde kalıyor, kaldıkları otelin masraflarını kim ödüyor, günlük harcamaları nasıl, kimler tarafından karşılanıyor? Bunun gibi bir dizi sorunun cevabının mutlaka bulunması gerekiyor. Eğer bu soruların cevabı bulunursa Oslo'daki tablo da açık açık ortaya çıkacaktır. Bu toplantı da her yönüyle kamuoyuna yansıyacaktır. Önemli olan bu. Bundan sonra kimin ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıkça göreceğiz." 

İYİ Partili Lütfü Türkkan, "Akil İnsanlar"ın yeniden Oslo'da toplantı gerçekleştirmesinin ne anlamı olduğunu sormak gerektiğini de dile getirdi. Türkkan, "Bu süreç, yani sözde çözüm süreci geçtiğimiz senelerde denendi. Sonuç ortada. Bundan sonra da Türkiye'nin gündemine kalktı. Şimdi Oslo'daki toplantıda nereden çıkıyor? Ne amaçla çıkıyor? Türkiye'nin gündeminden kalkmış bir konu neden tekrar Türkiye'nin gündemine getirilmek isteniyor? Bunun gibi bizlerin ve kamuoyunun merak ettiği birçok sorunun cevabını bulmamız bu noktadan sonra kaçınılmazdır. Bunu da Türk milletinin takdirine sunuyoruz. Ben bu soruları soruyorum çünkü bu sorular tabloyu ortaya koyacak. Bu soruların cevapları derhal kamuoyuyla paylaşılmalı" diye konuştu.

İlgili Haberler